Рецепт "Грибочки" із баклажанів. Інгредієнти:

5 кг баклажан

500 мл соняшникової олії

2-3 головки часнику

2-3 свіжих гірких перцю (червоний, зелений)

400 мл оцту 9% (за бажанням)

Популярні новини зараз

А ось такого ще не було: від ТЦК тепер не сховатися - мобілізація виходить на новий рівень

Рік складний, але для ніжних почуттів знайдеться місце: любовний гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 2025

Не треба чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день

Мобілізація багатодітних батьків: сім'я відходить на задній план

Показати ще

220 г Сіль (за смаком)

Інструкції:

Підготуйте баклажани:

Баклажани миємо та відрізаємо хвостики.

Баклажани наріжте невеликими кубиками приблизно 1х1 см.

Підготуйте часник та перець:

Очистіть зубчики часнику.

Помийте свіжий гіркий перець.

Пропустіть часник і гострий перець через м'ясорубку.

Стерилізувати банки:

Ретельно вимийте банки.

Простерилізуйте банки зручним для вас способом.

Прокип'ятіть кришки, щоб переконатися, що вони продезінфіковані.

Приготувати розсіл:

Закип'ятіть 5 літрів води у великій каструлі.

Поступово додавайте сіль у киплячу воду, пробуючи на смак, щоби не пересолити.

Якщо ви використовуєте оцет, ви можете додати його до киплячої води на цьому етапі.

Бланшувати баклажани:

Опустіть кубики баклажанів у киплячу підсолену воду.

Відварити баклажани 3-4 хвилини.

Злийте воду з бланшованих кубиків баклажанів.

Приготування баклажанів «Гриби»:

У великий казан або каструлю додати олію (приблизно 100 мл на 1 кг баклажанів).

Нагрійте масло і доведіть його до кипіння.

Додайте в киплячу олію нарізані кубиками баклажани.

Обсмажити баклажани в маслі 2-3 хвилини.

Додайте в каструлю подрібнений часник та нарізаний гострий перець.

Все змішати і при помішуванні довести до кипіння.

Заповніть банки:

Обережно розкладіть приготовлену баклажанну суміш по стерилізованих банках.

Seal Banks:

Щільно закрийте банки стерилізованими кришками.

Якщо ви використовуєте метод консервування, ви можете закатати банки, щоб створити належну герметичність.

Оздоблення:

Тепер ваші «гриби» із баклажанів готові до консервації.

Дайте банкам охолонути, перш ніж поставити їх у темне прохолодне місце.

Подавайте та насолоджуйтесь:

Коли ви будете готові насолодитися «грибами» з баклажанів, просто відкрийте банку і насолоджуйтеся чудовим смаком.

«Гриби» з баклажанів – це ароматна та універсальна закуска, яку можна їсти як окремо, так і додавати до різноманітних страв.

Читайте також:

Зверніть увагу на свою постіль: названа прихована ознака раку, яку багато хто ігнорує

Названо найкращі дні для походу за грибами. Запишіть ці дати

Ідеально під м'ясо: рецепт турецької закуски з баклажанів з йогуртом та зеленню