Рецепт "Грибочки" із баклажанів. Інгредієнти:
5 кг баклажан
500 мл соняшникової олії
2-3 головки часнику
2-3 свіжих гірких перцю (червоний, зелений)
400 мл оцту 9% (за бажанням)
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
220 г Сіль (за смаком)
Інструкції:
Підготуйте баклажани:
Баклажани миємо та відрізаємо хвостики.
Баклажани наріжте невеликими кубиками приблизно 1х1 см.
Підготуйте часник та перець:
Очистіть зубчики часнику.
Помийте свіжий гіркий перець.
Пропустіть часник і гострий перець через м'ясорубку.
Стерилізувати банки:
Ретельно вимийте банки.
Простерилізуйте банки зручним для вас способом.
Прокип'ятіть кришки, щоб переконатися, що вони продезінфіковані.
Приготувати розсіл:
Закип'ятіть 5 літрів води у великій каструлі.
Поступово додавайте сіль у киплячу воду, пробуючи на смак, щоби не пересолити.
Якщо ви використовуєте оцет, ви можете додати його до киплячої води на цьому етапі.
Бланшувати баклажани:
Опустіть кубики баклажанів у киплячу підсолену воду.
Відварити баклажани 3-4 хвилини.
Злийте воду з бланшованих кубиків баклажанів.
Приготування баклажанів «Гриби»:
У великий казан або каструлю додати олію (приблизно 100 мл на 1 кг баклажанів).
Нагрійте масло і доведіть його до кипіння.
Додайте в киплячу олію нарізані кубиками баклажани.
Обсмажити баклажани в маслі 2-3 хвилини.
Додайте в каструлю подрібнений часник та нарізаний гострий перець.
Все змішати і при помішуванні довести до кипіння.
Заповніть банки:
Обережно розкладіть приготовлену баклажанну суміш по стерилізованих банках.
Seal Banks:
Щільно закрийте банки стерилізованими кришками.
Якщо ви використовуєте метод консервування, ви можете закатати банки, щоб створити належну герметичність.
Оздоблення:
Тепер ваші «гриби» із баклажанів готові до консервації.
Дайте банкам охолонути, перш ніж поставити їх у темне прохолодне місце.
Подавайте та насолоджуйтесь:
Коли ви будете готові насолодитися «грибами» з баклажанів, просто відкрийте банку і насолоджуйтеся чудовим смаком.
«Гриби» з баклажанів – це ароматна та універсальна закуска, яку можна їсти як окремо, так і додавати до різноманітних страв.
Читайте також:
Зверніть увагу на свою постіль: названа прихована ознака раку, яку багато хто ігнорує
Названо найкращі дні для походу за грибами. Запишіть ці дати
Ідеально під м'ясо: рецепт турецької закуски з баклажанів з йогуртом та зеленню