Сезону помідорів у самому розпалі, багато господинь починають займатися консервацією, заготовляючи різну смакоту на зиму.

Зазвичай, одними з лідерів є консервовані огірочки і помідори. Сьогодні зупинимося на останніх, запропонувавши вам рецепт маринованих помідорів за єврейським рецептом.

Що ж нам знадобиться для приготування помідорів за єврейським рецептом:

1 кг помідорів (краще взяти маленькі та щільні помідори)

2-3 зубчики часнику (за бажанням)

1 невеликий червоний перчик (за бажанням, для гостроти)

Популярні новини зараз

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Показати ще

1 невеликий свіжий лавровий лист

1 чайна ложка цукру

2-3 столові ложки солі (за смаком)

1 чайна ложка насіння гірчиці

1/2 чайної ложки насіння кропу

1/2 чайної ложки насіння коріандру

1/2 чайної ложки чорного перцю горошком

1 столова ложка оцту (за бажанням)

Питна вода

Як готувати мариновані помідори за єврейським рецептом:

Помити помідори та обсушити їх.

Якщо маленькі помідори, можна залишити їх цілими. Якщо вони трохи більші, можна нарізати навпіл або на чверті.

У великій скляній або емальованій ємності укласти помідори шкіркою вниз. Помістити між ними лавровий лист, нарізаний часник та червоний перчик.

В окремій мисці змішати цукор, сіль, насіння гірчиці, кропу та коріандру, а також чорний перець.

Поступово додавати воду, перемішуючи, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. Додати оцет, якщо ви використовуєте.

Залити помідори маринадом приготованим так, щоб вони повністю покрилися.

Поставити на 1-2 дні у прохолодне місце, щоб помідори просочилися маринадом. Не забудьте періодично перемішати помідори у маринаді.

Після маринування покладіть помідори в банки або іншу герметичну упаковку, заливаючи маринадом.

Герметично закрийте банки та приберіть їх у холодильник. Після дня-двох мариновані помідори будуть готові до вживання.

Читайте також:

Будьте готові до цього: українці, які не повернуть виплачені ним 6500 гривень, підуть під суд

Справжня смакота: рецепт маринованого болгарського перцю, фаршированого капустою та зеленню

Як не платити за світло, якщо ви більшу частину часу проводите на дачі або в селі