Рецепт хрустких огірків на зиму з чорною смородиною дозволить вам приготувати смачні огірки на зиму з чорною смородиною, які ви точно ніколи не куштували. Консервовані огірки чудово вбирають аромат смородини та при зберіганні змінюють трохи свій колір.
Докладніше про те, як приготувати хрусткі огірочки на зиму з чорною смородиною читайте у нашому матеріалі.
Для приготування хрустких огірків на зиму з чорною смородиною нам знадобиться:
(На 0,5-літрову банку) Огірки дрібні – 4-5 шт. Смородина чорна – 50 г Оцет – 0,5 ст. ложки Сіль - 1 ч. ложка без гірки Цукор - 0,5 ч. ложки Листя хрону або дуба – 1-2 шт. Парасолька кропу – 1-2 шт. Гвоздика – 2 шт. Перець запашний горошком – 1 шт. Вода - 200 млСпосіб приготування хрустких огірків на зиму з чорною смородиною:
Почнемо з підготовки всіх необхідних інгредієнтів для приготування хрустких огірків на зиму з чорною смородиною. Ретельно промийте огірки, листя хрону або дуба, а також ягоди чорної смородини для приготування огірків на зиму з чорною смородиною.
1. Почніть із ретельного миття банки, потім викладіть у неї листя хрону або дуба, кропові парасольки і нарізані очищені зубчики часнику для приготування огірків на зиму з чорною смородиною.
Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
2. Акуратно покладіть огірки в банку, залишаючи трохи місця для ягід для приготування огірків на зиму з чорною смородиною.
3. Всипте ягоди чорної смородини, заповнивши банку до верху. Залийте окропом до країв і накрийте банку бляшаною кришкою. Залишіть для пропарювання на 10-15 хвилин.
4. У каструлю або сотейник помістіть сіль, цукор, гвоздику і запашний перець для приготування огірків на зиму з чорною смородиною.
5. Замініть жорстку кришку на банці на зливну (з отворами), злийте воду з банки в каструлю зі спеціями і закип'ятіть. При цьому слідкуйте, щоб маринад не почав кипіти надто сильно. Коли маринад не кипить, акуратно влийте оцет. Важливо додавати оцет, коли маринад заспокоївся, щоб уникнути утворення піни.
Продовжуйте готувати огірки з чорною смородиною згідно з вашою перевагою. Закінчивши, насолоджуйтесь цими смачними та зміцнюючими заготовками в холодну пору року.
Читайте також:
Їх називають "Жовті тюльпани": рецепт закуски із жовтих помідорів, фаршированих крабовими паличками
Двох рук не вистачить, щоб усе з'їсти: рецепт швидких міні-чебуреків із соковитою м'ясною начинкою