Дуже приємно в зимовий час поласувати ніжною, смачною та незвичайною, завдяки томатам та перцю, цвітною капустою з пряною часниковою гостринкою.
До речі, цвітна капуста має багато корисних властивостей, які дають можливість приготувати з неї оригінальні страви та заготівлі на зиму. Суцвіття капусти пружні, соковиті, з приємним ароматом та смаком. У цвітній капусті міститься багато клітковини та рослинного білка, а калорійність свіжого овочів складає всього 30 ккал на 100 г.
Отже, щоб приготувати консервовану цвітну капусту з болгарським перцем та помідорами на зиму, необхідно взяти набір набір продуктів:
- цвітна капуста – 3 кг;
- помідори – 1,5 кг;
- перець – 1 кг;
- часник – 2 великі головки;
- петрушка – 200 гр;
- олія рафінована - 200 гр;
- оцет 9% — 200 г;
- цукор - 100 г;
- сіль - 60 гр.
Консервувати цвітну капусту з болгарським перцем та помідорами на зиму починаємо з обробки та підготовки всіх інгредієнтів.
важливо!
- Цвітна капуста відноситься до швидкопсувних продуктів і при тривалому зберіганні втрачає смакові якості та корисні властивості.
- Ніжні качани не люблять надлишку вологи та механічних пошкоджень.
- Вибираючи капусту для переробки, зверніть увагу на такі критерії: зелене листя без ознак млявості; качан щільний та важкий; суцвіття без темних плям, ознак гнилі.
Спочатку цвітну капусту потрібно розділити на невеликі суцвіття, які припускаємо в окропі. Достатньо 5 хвилин. Злити капусту на сито.
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Далі на м'ясорубку потрібно подрібнити овочі, що залишилися, і зелень (томати краще перекручувати, використовуючи найменшу сіточку або блендер).
Злегка остиглу капусту перекладаємо в глибоку варильну каструлю і додаємо овочевий соус, що вийшов.
До овочів додати рідкі і сипкі за рецептом складові. Трохи перемішати.
Суміш проварити на середньому вогні не більше 15 хвилин - не можна довго тримати на вогні, інакше капуста розвариться.
Через 10-15 хвилин після закипання капусту можна розкласти і закрутити в стерильні банки.
Банки з консервацією ще гарячими закутати теплою ковдрою і тримати там поки що не охолонуть. Потім, можна забирати ароматну капусту в комору.
Читайте також:
Справжня смакота: рецепт маринованого болгарського перцю, фаршированого капустою та зеленню
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму