Соковита овочева начинка з ароматною свіжою зеленню та живильним булгуром - ідеальна страва для здорового харчування. До того ж таку страву дуже зручно подавати на стіл: половинка фаршированого баклажану – і є одна порція.

Продукти (на 6 порцій) Булгур - 150 років Баклажани – 1 кг (3 шт.) Перець болгарський (червоний/жовтий) – 300 г (1 шт.) Помідори – 400 г Корінь селери - 1/4 шт. Морква – 1 шт. Цибуля ріпчаста - 1 шт. Чеснок - 1 зубчик Зелень петрушки - 2-3 гілочки цукор - 1 ч. ложка Олія (оливкова) - 3 ст. ложки Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком

Корінь селери, болгарський перець, моркву, цибулю та часник очистіть.

Насамперед зваріть булгур. Для цього пересипте крупу в каструлю з товстим дном, влийте 1 ст. ложку оливкової олії та перемішайте.

Залийте булгур 300-350 мл води та варіть до готовності, приблизно 20 хвилин. Відставте з вогню та остудіть.

Баклажани промийте, розріжте навпіл. Гострим ножем надріжте м'якоть баклажанів у вигляді ромбів. Посипте баклажани 1/3 ч. ложки солі і залиште на 15 хвилин|мінути|, щоб виділився сік.
Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть фольгою.
З поверхні баклажанів струсіть крапельки рідини. Викладіть баклажани на лист і відправте в духовку приблизно на 15 хвилин, поки м'якоть не стане м'якою.

Популярні новини зараз

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Дістаньте запечені баклажани з духовки та остудіть.

Ложкою акуратно вийміть м'якоть із баклажанів, щоб не пошкодити шкірку, і наріжте невеликими шматочками. "Човники" з баклажанів відставте убік.

Тепер готуємо соус:

  • цибулю нарізаємо дрібними кубиками;
  • моркву нарізаємо невеликими скибочками;
  • селера нарізаємо дрібними кубиками;
  • дрібно нарізаємо часник;
  • солодкий перець нарізаємо невеликими шматочками.

На рослинній олії, що залишилася, обсмажте спочатку цибулю до прозорості. Потім додайте моркву і селеру і смажте на середньому вогні ще 8-10 хвилин, до м'якості овочів.

Додайте солодкий перець та нарізану м'якоть баклажанів. Перемішайте та обсмажуйте ще 5 хвилин.

Наріжте помідори кубиками (шкірку можна не знімати) і відправте в сковороду. Перемішайте. Додайте цукор та 1/3 ч. ложки солі. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте овочі 8-10 хвилин. Потім соус остудіть.

У миску до булгуру додайте половину соусу та часник.
Зелень петрушки дрібно наріжте і додайте|добавляйте| до булгуру в овочевому соусі. Всипте 1/3 ч. ложки солі та чорний мелений перець.

Перемішайте всі компоненти між собою.

"Човники" з баклажанів наповніть начинкою, що вийшла, і перекладіть у форму для запікання.

Зверху розподіліть овочевий соус, що залишився, трохи посоліть за смаком. За бажання посипте зверху тертим сиром, наступного разу обов'язково так зроблю.

Запікайте фаршировані баклажани з булгуром та овочами у розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

Читайте також:

Ви не вийдете з-за столу, поки все не з'їсте: рецепт м'ясної запіканки під "ковдрою" з баклажанів

Всі страви розметуть за 10 хвилин: рецепт рулетиків з баклажанів, сиру та томатної пасти

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму