Інгредієнти:
- 4 великі червоні болгарські перці;
- 2 ч. л. оливкової олії;
- 0,5 кг курячого фаршу або фаршу індички;
- 2 ч. л. приправи "італійські трави";
- 1 ч. л. часникового порошку;
- 1/2 год. л. рік;
- 1/4 ч. л. пластівців червоного перцю або до 1/2 ч. л. (якщо ви любите гостріші страви);
- 425 мл різаних томатів у власному соку,
- 300 г варёного коричневого риса;
- 120 г тертого сиру моцарелла та/або сиру проволоне (або їх суміші);
- 50 г тертого пармезана;
- 2 ст. л. нарізаного свіжого базиліка
Розігрійте духовку до 190 градусів і злегка збризкайте деко розміром 23x33 см кулінарним спреєм.
Розрізаємо кожен солодкий перець уздовж навпіл. Видаляємо насіння та мембрани, потім помістіть половинки перців зрізами вгору у підготовлений лист для запікання.
Для приготування фаршування перців спочатку підігрійте оливкову олію у великій антипригарній сковороді на середньому вогні. Додайте фарш, приправу італійські трави, часниковий порошок, сіль та пластівці червоного перцю, перемішайте інгредієнти.
Начинку потрібно обсмажити, періодично помішуючи, поки фарш не підрум'яниться і готовий, близько 4-х хвилин.
Злийте зайву рідину, потім влийте на сковороду помідори консервовані у власному соку. Дозвольте суміші прокипіти протягом хвилини.
Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Зніміть сковороду із вогню. Вмішайте в рис 60 г тертої моцарели і 25 г тертого пармезану. Ароматна начинка готова.
Заповніть приготованою начинкою половинки болгарських перців, зверху посипте фаршировані перці рештою тертим сиром.
Влийте трохи води в лист з фаршированим перцем, щоб вона покривала дно.
Запікати фаршировані перці потрібно в попередньо розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин, поки перець не стане м'яким, сир не розплавиться.
Зверху готові ароматні фаршировані перці посипте свіжим базиліком. Подавайте гарячими.
Порада: готові фаршировані перці зберігайте в холодильнику до 4 днів або помістіть в морозилку на строк до 3 місяців. Читайте також:
Це смак дитинства: рецепт консервованої цвітної капусти з болгарським перцем та помідорами на зиму
Це просто божественно: рецепт кабачкової запіканки з рисом, яйцем та болгарським перцем.
Справжня смакота: рецепт маринованого болгарського перцю, фаршированого капустою та зеленню