Ось покроковий рецепт салату з баклажанів на зиму:

Інгредієнти:

Баклажани: 2,5 кг

Морква: 250 гр

Цибуля: 1 шт.

Корінь селери: 50 гр.

Популярні новини зараз

Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Петрушка та кріп: 20 гр.

Гострий перець (за смаком)

Перець чорний мелений: 0,5 ч. л.

Соль: 0,5 ст.л.

Рослинна олія: 150 мл

Для соку:

Помідори: 2 кг

Цукор: 25 гр

Соль: 1 ст.л.

Інструкції:

Підготуйте овочі:

Ретельно вимийте усі овочі.

Баклажани нарізати скибочками і викласти на деко, змащене олією. Також змастіть шматочки баклажанів олією.

Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм та запікайте скибочки баклажанів протягом 30 хвилин.

Підготуйте інші овочі:

Цибулю наріжте півкільцями.

Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору.

Моркву натерти та додати до сковороди. Обсмажуємо до готовності моркви.

Натріть корінь селери і додайте його в сковороду. Варити до м'якості.

Приготувати томатний сік:

Помідори і гострий червоний перець натерти на крупній тертці м'ясорубки.

У каструлю додайте натерті помідори та перець разом із сіллю та цукром.

Суміш варити близько 15 хвилин.

Додати смаки:

У сковороду з овочами додати дрібно нарізану петрушку та кріп. Добре перемішати.

Розшарування:

Коли запечені скибочки баклажанів будуть готові, перекладіть їх у миску.

Починайте розкладати салат за стерилізованими банками: на дно кожної банки налийте трохи томатного соку.

Викладіть скибочки баклажанів поверх соку, а потім шар овочевої смаженої суміші.

Повторюйте процес нашарування, поки банки не будуть заповнені, чергуючи шари баклажану та овочевого жаркого.

Стерилізація:

Залишіть близько 2-3 см вільного простору у верхній частині кожної банки.

Закрийте банки кришками та поставте їх у велику каструлю з підігрітою водою. Покладіть рушник на дно каструлі, щоб запобігти прямому контакту між банками та каструлею.

Переконайтеся, що банки повністю занурені у воду.

Стерилізувати банки окропу 1 годину з моменту закипання води.

Після завершення процесу стерилізації ви можете вийняти банки з води та дати їм охолонути. Салат буде готовий до вживання у зимові місяці.

Читайте також:

Ви загробите всі дерева: чому яблука, що опали, потрібно якнайшвидше зібрати з землі

Не дивуйтесь: тепер багатьом українцям при розрахунку пенсії не врахують зарплатню

Ці ласощі ви намазуватимете на хліб ложками: рецепт ікри із зелених помідорів на зиму