Ось покроковий рецепт салату з баклажанів на зиму:
Інгредієнти:
Баклажани: 2,5 кг
Морква: 250 гр
Цибуля: 1 шт.
Корінь селери: 50 гр.
Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Петрушка та кріп: 20 гр.
Гострий перець (за смаком)
Перець чорний мелений: 0,5 ч. л.
Соль: 0,5 ст.л.
Рослинна олія: 150 мл
Для соку:
Помідори: 2 кг
Цукор: 25 гр
Соль: 1 ст.л.
Інструкції:
Підготуйте овочі:
Ретельно вимийте усі овочі.
Баклажани нарізати скибочками і викласти на деко, змащене олією. Також змастіть шматочки баклажанів олією.
Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм та запікайте скибочки баклажанів протягом 30 хвилин.
Підготуйте інші овочі:
Цибулю наріжте півкільцями.
Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору.
Моркву натерти та додати до сковороди. Обсмажуємо до готовності моркви.
Натріть корінь селери і додайте його в сковороду. Варити до м'якості.
Приготувати томатний сік:
Помідори і гострий червоний перець натерти на крупній тертці м'ясорубки.
У каструлю додайте натерті помідори та перець разом із сіллю та цукром.
Суміш варити близько 15 хвилин.
Додати смаки:
У сковороду з овочами додати дрібно нарізану петрушку та кріп. Добре перемішати.
Розшарування:
Коли запечені скибочки баклажанів будуть готові, перекладіть їх у миску.
Починайте розкладати салат за стерилізованими банками: на дно кожної банки налийте трохи томатного соку.
Викладіть скибочки баклажанів поверх соку, а потім шар овочевої смаженої суміші.
Повторюйте процес нашарування, поки банки не будуть заповнені, чергуючи шари баклажану та овочевого жаркого.
Стерилізація:
Залишіть близько 2-3 см вільного простору у верхній частині кожної банки.
Закрийте банки кришками та поставте їх у велику каструлю з підігрітою водою. Покладіть рушник на дно каструлі, щоб запобігти прямому контакту між банками та каструлею.
Переконайтеся, що банки повністю занурені у воду.
Стерилізувати банки окропу 1 годину з моменту закипання води.
Після завершення процесу стерилізації ви можете вийняти банки з води та дати їм охолонути. Салат буде готовий до вживання у зимові місяці.
Читайте також:
Ви загробите всі дерева: чому яблука, що опали, потрібно якнайшвидше зібрати з землі
Не дивуйтесь: тепер багатьом українцям при розрахунку пенсії не врахують зарплатню
Ці ласощі ви намазуватимете на хліб ложками: рецепт ікри із зелених помідорів на зиму