складові

  • баклажан - 2 шт.
  • квасоля біла консервована - 200 г
  • сухарі панірувальні - 2 ст. л.
  • яйце - 1 шт.
  • сіль
  • часник - 2 зубчики
  • сир тертий - 70 г
  • олія рослинна - 200 мл
  • цибуля ріпчаста - 0.25 шт.
  • стебло селери - 0.33 шт.
  • перець болгарський - 0.25 шт.
  • томати у власному соку - 200 г
  • цукор
  • води
  • кінза
Баклажани розколюємо, підпікаємо у духовці під грилем на 220 градусах.
Квасолю відкидаємо на сито, даємо стекти зайвій волозі. Розминаємо квасолю в пюре, всипаємо панірувальні сухарі, вбиваємо яйце, додаємо сіль, часник і тертий сир, перемішуємо.
Запечені баклажани очищаємо від шкірки, м'якоть викладаємо на сито, віджимаємо. М'якуш нарубаємо.
З'єднуємо з квасолевою базою.
Сформуємо кульки, обвалюємо в панірувальних сухарях. Обсмажуємо у великій кількості розігрітої олії.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо на олії. Стебло селери та болгарський перець нарубаємо, перекладаємо до цибулі.
Додаємо різані помідори в с/с, сіль, цукор та воду. Томімо.
Подаємо кульки із соусом, прикрашаємо кінзою.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем