Інгредієнти для «Делікатес зі свинячої шкірки»

  • Шкура свиняча (невеликий приріз м'яса і сала) - 500 г
  • Соєвий соус - 150 мл
  • Сіль (за смаком) - 12 ч. л.
  • Цукор (за смаком) – 1 ч. л.
  • Бадьян (ціла зірочка) - 1 шт
  • Перець чорний (горошок) - 12 ч. л.
  • Перець запашний (горошок) - 3 шт.
  • Перець сичуаньський (горошок) - 5 шт.

Порада! Для цього рецепту можна купити свинячі шкірки на ринку або у м'ясному магазині. А можна зібрати їх самостійно: коли готуєте щось із сала, не викидайте зрізані шкірки, а складайте в пакет і прибирайте в морозильну камеру.

Насамперед шматочки свинячої шкірки потрібно ретельно вимити-вискрестити. Якщо є трохи сала, його зрізати не потрібно, нехай залишається.

Готувати свинячі шкірки можна як у мультиварці-скороварці, так і у звичайній каструлі.

У першому випадку вимиту шкірку кладемо в чашу мультиварки та заливаємо водою. Додаємо відразу прянощі, соєвий соус, сіль і цукор, щоб вода була трохи пересолена, на свій смак орієнтуйтесь.

Але, якщо варити в каструлі, то краще закип'ятити, а потім або зняти піну, або навіть воду злити, шкурки сполоснути і свіжим окропом залити. А потім уже соус та прянощі класти.

Популярні новини зараз

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Показати ще

При цьому у скороварці шкірку потрібно варити 35 хвилин, у каструлі – більше години. Перевіряйте готовність кінчиком ножа – якщо входить трохи із зусиллям – готово.

Далі гарячі шкірки у відповідному посуді складаємо один на одного шарами, можна шари додатково присипати меленим перцем, червоним або чорним – до смаку. Укладати по периметру посуду, брати краще квадратну або прямокутну.

Зверху покласти кришку або дошку, на неї пристойний вантаж, не менше 2 кг.

Остудити шкірки до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник на кілька годин.

При подачі різати тонкими скибочками поперек укладання, щоб отримати в нарізці таку гарну смугастість!

Подавати із солоними овочами гірчицею та часничком, під горілку, звичайно!

Читайте також:

Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна

Це насолода, а не закуска: рецепт молодих баклажанів у медовому соусі

Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами