Інгредієнти для «Делікатес зі свинячої шкірки»
- Шкура свиняча (невеликий приріз м'яса і сала) - 500 г
- Соєвий соус - 150 мл
- Сіль (за смаком) - 12 ч. л.
- Цукор (за смаком) – 1 ч. л.
- Бадьян (ціла зірочка) - 1 шт
- Перець чорний (горошок) - 12 ч. л.
- Перець запашний (горошок) - 3 шт.
- Перець сичуаньський (горошок) - 5 шт.
Порада! Для цього рецепту можна купити свинячі шкірки на ринку або у м'ясному магазині. А можна зібрати їх самостійно: коли готуєте щось із сала, не викидайте зрізані шкірки, а складайте в пакет і прибирайте в морозильну камеру.
Насамперед шматочки свинячої шкірки потрібно ретельно вимити-вискрестити. Якщо є трохи сала, його зрізати не потрібно, нехай залишається.
Готувати свинячі шкірки можна як у мультиварці-скороварці, так і у звичайній каструлі.
У першому випадку вимиту шкірку кладемо в чашу мультиварки та заливаємо водою. Додаємо відразу прянощі, соєвий соус, сіль і цукор, щоб вода була трохи пересолена, на свій смак орієнтуйтесь.
Але, якщо варити в каструлі, то краще закип'ятити, а потім або зняти піну, або навіть воду злити, шкурки сполоснути і свіжим окропом залити. А потім уже соус та прянощі класти.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
При цьому у скороварці шкірку потрібно варити 35 хвилин, у каструлі – більше години. Перевіряйте готовність кінчиком ножа – якщо входить трохи із зусиллям – готово.
Далі гарячі шкірки у відповідному посуді складаємо один на одного шарами, можна шари додатково присипати меленим перцем, червоним або чорним – до смаку. Укладати по периметру посуду, брати краще квадратну або прямокутну.
Зверху покласти кришку або дошку, на неї пристойний вантаж, не менше 2 кг.
Остудити шкірки до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник на кілька годин.
При подачі різати тонкими скибочками поперек укладання, щоб отримати в нарізці таку гарну смугастість!
Подавати із солоними овочами гірчицею та часничком, під горілку, звичайно!
Читайте також:
Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна
Це насолода, а не закуска: рецепт молодих баклажанів у медовому соусі
Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками
Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами