Домашній плавлений сир із крабовими паличками може стати чудовим перекушуванням або сніданком.
Продукти (на 10 порцій) Сир жирний (9-12%) – 320 г Крабові палички – 100 г Олія вершкове - 70 г Яйце - 1 шт. Сода - 1/2 ч. ложки Трави сушені (на вибір) – 1/2 ч. ложки Паприка мелена - 1 ч. ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком
Сир бажано брати жирністю від 9% і вище. Чим жирнішим буде сир, тим ніжніше вийде текстура плавленого сиру.
Сушені трави можна використовувати на свій смак – у мене італійські трави, але підійдуть прованські чи будь-які інші на вибір.
Вершкове масло розтопіть будь-яким зручним способом (це можна зробити в каструльці на плиті при середньому нагріванні або в мікрохвильовій печі при мінімальній потужності).
Влийте розтоплену олію у сирну масу. Ретельно перемішайте або пробийте масу занурювальним блендером до однорідності.
Додайте сушені трави, паприку, сіль та соду.
Добре перемішайте.
Сирну масу перекладіть у металеву або скляну термостійку глибоку миску.
Встановіть миску з сирною масою на каструлю з окропом так, щоб дно миски не торкалося води - вийде так звана "водяна баня".
Жахливе бомбардування Києва: Нікітюк, Єфросиніна, Дорофєєва, Кравець, Дантес, Квіткова та Клопотенко стали свідками пекла
Грошова допомога на лікування до 30 тисяч гривень: хто з українців може отримати і як оформити
"ПриватБанк" позбавляє українців соціальних виплат: гроші не дійдуть нужденним
4 способи підв'язки томатів, які допомагають збільшити врожай у 3 рази: секрети досвідчених садівників
Зменште нагрівання до рівня трохи нижче середнього і, постійно помішуючи, готуйте плавлений сир на водяній бані приблизно 10-15 хвилин до однорідної консистенції.
Крабові палички натріть на середній тертці, додайте в миску з сиром плавленим і перемішайте.
Плавлений сир із сиру з крабовими паличками готовий. У гарячому вигляді він досить рідкий, але якщо розкласти його по баночках і остудити до кімнатної температури, він застигне і набуде ніжної кремової текстури.
Такий домашній сир плавлений можна зберігати в холодильнику.
Подавайте плавлений сир з найніжнішим, вершковим смаком на скибочках хліба чи тостах – вийде чудовий сніданок чи перекус. А якщо наповнити їм тарталетки – непогана бюджетна закуска, гідна святкового столу!
Читайте також:
Перед цим вам не встояти: закуска з міні-перців із сирною начинкою та сосисками
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Три в одному: рецепт ніжної закуски з баклажанів, помідорів та перцю на зиму
"Тещини грибочки": рецепт закуски з баклажанів, за яку вас хвалитимуть весь день