Домашній плавлений сир із крабовими паличками може стати чудовим перекушуванням або сніданком.

Продукти (на 10 порцій) Сир жирний (9-12%) – 320 г Крабові палички – 100 г Олія вершкове - 70 г Яйце - 1 шт. Сода - 1/2 ч. ложки Трави сушені (на вибір) – 1/2 ч. ложки Паприка мелена - 1 ч. ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком

Сир бажано брати жирністю від 9% і вище. Чим жирнішим буде сир, тим ніжніше вийде текстура плавленого сиру.
Сушені трави можна використовувати на свій смак – у мене італійські трави, але підійдуть прованські чи будь-які інші на вибір.

У глибокій мисці з'єднайте сир і яйце. Ретельно перемішайте вилкою, розтираючи грудочки сиру. Для більшої однорідності можна перебити масу занурювальним блендером.

Вершкове масло розтопіть будь-яким зручним способом (це можна зробити в каструльці на плиті при середньому нагріванні або в мікрохвильовій печі при мінімальній потужності).
Влийте розтоплену олію у сирну масу. Ретельно перемішайте або пробийте масу занурювальним блендером до однорідності.

Додайте сушені трави, паприку, сіль та соду.

Добре перемішайте.

Невелику каструлю наповніть водою приблизно на третину, поставте на нагрів і доведіть до кипіння.

Сирну масу перекладіть у металеву або скляну термостійку глибоку миску.
Встановіть миску з сирною масою на каструлю з окропом так, щоб дно миски не торкалося води - вийде так звана "водяна баня".

Популярні новини зараз

Ці три знаки Зодіаку зводять чоловіків з розуму: перед їхніми чарами неможливо встояти

Заберуть гроші? Ощадбанк зробив термінову заяву для клієнтів: хто має бігти у відділення до жовтня

Штраф скасують: ТОП-5 ситуацій, коли водії не винні, навіть якщо порушили ПДР

Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну

Показати ще

Зменште нагрівання до рівня трохи нижче середнього і, постійно помішуючи, готуйте плавлений сир на водяній бані приблизно 10-15 хвилин до однорідної консистенції.

Крабові палички натріть на середній тертці, додайте в миску з сиром плавленим і перемішайте.

Плавлений сир із сиру з крабовими паличками готовий. У гарячому вигляді він досить рідкий, але якщо розкласти його по баночках і остудити до кімнатної температури, він застигне і набуде ніжної кремової текстури.

Такий домашній сир плавлений можна зберігати в холодильнику.

Подавайте плавлений сир з найніжнішим, вершковим смаком на скибочках хліба чи тостах – вийде чудовий сніданок чи перекус. А якщо наповнити їм тарталетки – непогана бюджетна закуска, гідна святкового столу!

Читайте також:

Перед цим вам не встояти: закуска з міні-перців із сирною начинкою та сосисками

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Три в одному: рецепт ніжної закуски з баклажанів, помідорів та перцю на зиму

"Тещини грибочки": рецепт закуски з баклажанів, за яку вас хвалитимуть весь день