Домашній плавлений сир із крабовими паличками може стати чудовим перекушуванням або сніданком.

Продукти (на 10 порцій) Сир жирний (9-12%) – 320 г Крабові палички – 100 г Олія вершкове - 70 г Яйце - 1 шт. Сода - 1/2 ч. ложки Трави сушені (на вибір) – 1/2 ч. ложки Паприка мелена - 1 ч. ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком

Сир бажано брати жирністю від 9% і вище. Чим жирнішим буде сир, тим ніжніше вийде текстура плавленого сиру.
Сушені трави можна використовувати на свій смак – у мене італійські трави, але підійдуть прованські чи будь-які інші на вибір.

У глибокій мисці з'єднайте сир і яйце. Ретельно перемішайте вилкою, розтираючи грудочки сиру. Для більшої однорідності можна перебити масу занурювальним блендером.

Вершкове масло розтопіть будь-яким зручним способом (це можна зробити в каструльці на плиті при середньому нагріванні або в мікрохвильовій печі при мінімальній потужності).
Влийте розтоплену олію у сирну масу. Ретельно перемішайте або пробийте масу занурювальним блендером до однорідності.

Додайте сушені трави, паприку, сіль та соду.

Добре перемішайте.

Невелику каструлю наповніть водою приблизно на третину, поставте на нагрів і доведіть до кипіння.

Сирну масу перекладіть у металеву або скляну термостійку глибоку миску.
Встановіть миску з сирною масою на каструлю з окропом так, щоб дно миски не торкалося води - вийде так звана "водяна баня".

Популярні новини зараз

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Показати ще

Зменште нагрівання до рівня трохи нижче середнього і, постійно помішуючи, готуйте плавлений сир на водяній бані приблизно 10-15 хвилин до однорідної консистенції.

Крабові палички натріть на середній тертці, додайте в миску з сиром плавленим і перемішайте.

Плавлений сир із сиру з крабовими паличками готовий. У гарячому вигляді він досить рідкий, але якщо розкласти його по баночках і остудити до кімнатної температури, він застигне і набуде ніжної кремової текстури.

Такий домашній сир плавлений можна зберігати в холодильнику.

Подавайте плавлений сир з найніжнішим, вершковим смаком на скибочках хліба чи тостах – вийде чудовий сніданок чи перекус. А якщо наповнити їм тарталетки – непогана бюджетна закуска, гідна святкового столу!

Читайте також:

Перед цим вам не встояти: закуска з міні-перців із сирною начинкою та сосисками

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Три в одному: рецепт ніжної закуски з баклажанів, помідорів та перцю на зиму

"Тещини грибочки": рецепт закуски з баклажанів, за яку вас хвалитимуть весь день