Пряні мариновані огірки з кабачками - ідеальний спосіб використати весь літній урожай овочів на дачі. Кабачки та огірки за цим рецептом виходять злегка солодкі, пряні та ароматні від трав та листочків. Більше того, їх дуже легко готувати.

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • кабачки – 1 невеликий;
  • огірки – близько 400 г;
  • листя хрону, смородини, вишні – за бажанням по 3-4 листочки на банку;
  • часник – 3 зубки;
  • сахар – 3 ст.л.;
  • соль – 1 ст.л.;
  • оцет – 3 ст.
  • ацетилсаліцилова кислота – 2 таблетки;
  • парасольки та гілки кропу – пара штук;
  • вода - приблизно 650 мл (краще відразу більше кип'ятити).

Для спільної консервації огірків і кабачків, найкраще використовувати огірочки невеликого розміру, горбисті, з шипами та тонкою шкіркою, яку легко зняти навіть нігтем. Саме такі представники огіркового сімейства добре просолюються, при цьому залишаючись хрусткими та ароматними.

Що ж до кабачків чи цукіні, то тут взагалі жодних особливих вимог, підійдуть будь-які.

Насамперед огірочки потрібно намочити в холодній воді години на 2-4, після чого добре вимити.

Кабачки теж миємо і нарізаємо кругляшками приблизно по півсантиметра.

Популярні новини зараз

Троянди тішитимуть вас пишними бутонами ціле літо: важливі поради, які точно стануть у пригоді

Старовинна українська закуска: рецепт сала в розсолі, яке закривається у банку

Маринуємо в рукаві: як приготувати кабачки з часником та гірчицею. Швидкий рецепт

Показати ще

Огірки, якщо маленькі, вірніше, малесенькі, залишаємо як є. Якщо ж великі, то нарізаємо кружальцями завтовшки приблизно по півтора сантиметри.

У чисті стерилізовані банки складаємо листочки хрону, смородини, вишні, кидаємо часник (краще розрізати зубок на пластини), кріп.

Утрамбовуємо до половини банки кружечки кабачків. Потім знову укладаємо шар листя, часник. І тепер до верху наповнюємо огірками.

Далі все просто: всипаємо сіль, цукор, аспірин, вливаємо оцет прямо у банку. І заливаємо до самого верху окропом.

Закочуємо та укутуємо. Залишаємо до повного остигання під ковдрою.

Все, що потрібно зробити після того, як баночки охолонуть - просто поставити їх у комору або сухий підвал.

Ці заготовки можна зберігати за кімнатної температури. Вони залишаться красивими та свіжими протягом року та допоможуть скрасити сірі зимові будні та вихідні.

Читайте також:

Взимку це стане вашою улюбленою закускою: рецепт маринованого салату з огірків "Ніжинський"

Вдихаємо глибоко, розслабляємось і просимо добавку: рецепт маринованих кабачків з медом та часником

Спробувавши один раз, ви робитимете це постійно: рецепт маринованих крабових паличок у соєвому соусі

Додайте туди виноград і ви будете в захваті: рецепт маринованих помідорів по-вірменськи