Біляші з м'ясом на кефірі готуються дуже швидко, проте вони виходять чудово смачними, пишними та соковитими. Тісто має м'яку та повітряну текстуру і не вимагає часу для підйому, на відміну від дріжджового тіста. Це дозволяє начинити та готувати біляші відразу ж.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі нам знадобиться:

Для тесту: Борошно - 330 г (2 склянки ємністю 250 мл) Кефір - 170 мл Яйце - 1 шт. Олія - ​​20 мл цукор - 1 ч. ложка Соль - 0,5 ч. ложки Сода – 0,5 ч. ложки * Для начинки: Фарш свинячий - 350 г Цибуля ріпчаста - 100 г (1 шт.) Часник - 1-2 зубчики Кефір – 2 ст. ложки Соль - 0,5 ч. ложки Перець мелений (суміш) - 1-2 щіпки (за смаком) * Олія для смаження - 100 мл

Спосіб приготування страви за рецептом соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі:

Для приготування тіста для соковитих домашніх біляшів із м'ясом на кефірі необхідно підготувати всі необхідні компоненти. Перед використанням муку рекомендується просіяти через сито.

У мисці для соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі з'єднайте кефір, яйце, сіль, харчову соду та цукор. Добре перемішайте віночком і залиште на 5 хвилин для активації соди в кефірі.

Популярні новини зараз

Водіїв насторожили: які автомобілі найчастіше викрадають

Святослав Вакарчук заробив понад 10 мільйонів на концертах із "бусифікацією": куди він думає їх витратити

Популярна українська артистка зізналася про проблеми зі спиртним: "Мій батько алкоголік"

Наталя Могилевська залишила дітей і поставила українцям важке запитання: "Разом і поплачемо, і порадіємо”

Показати ще

Додайте олію в тісто для соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі і ще раз перемішайте. Поступово додайте борошно, що просіює, і продовжуйте перемішувати віночком.

Коли тісто для соковитих домашніх біляшів із м'ясом на кефірі стане занадто густим для перемішування віночком, перекладіть його на стіл і продовжуйте замішувати вручну.

Готове тісто для соковитих домашніх біляшів із м'ясом на кефірі має бути м'яким, але нелипким. Перекладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою, щоб не обвітрилося, поки готується начинка для соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Для начинки для соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі підготуйте фарш, часник, цибулю, сіль, перець і трохи кефіру для соковитості. Очистіть цибулю та часник.

Викладіть цибулю та часник у чашу блендера і подрібніть їх у пюре. З'єднайте фарш із цибульно-чесночним пюре, додайте сіль, перець та кефір.

Добре перемішайте начинку для домашніх соковитих біляшів з м'ясом на кефірі до отримання однорідної маси.

Тісто для соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі повинне важити близько 600 г. Розділіть його на 10 рівних частин по 60 г і сформуйте кульки.

Розкотіть кожну частину тіста в коржик завтовшки близько 0,5 см і діаметром приблизно 12-14 см. На центрі коржика викладіть 1 столову ложку начинки.

Закрийте коржик, защипнувши краї і з'єднавши їх у центрі, щоб начинка була повністю закрита.

Переверніть біляш з м'ясом на кефірі швом вниз і пальцями трохи притисніть, щоб він став товщиною приблизно 0,8-1 см.

Підготуйте інші біляші з м'ясом на кефірі таким же чином.

Розігрійте олію в сковороді. Викладіть у нього 2-3 біляші з м'ясом на кефірі швом донизу. Олія повинна покривати половину висоти біляшів.

Смажте біляші з м'ясом на кефірі на середньому вогні 3-4 хвилини, потім переверніть і смажте стільки ж часу. При необхідності можна накрити кришкою сковороду після перевороту. Тісто буде підійматися, а біляші з м'ясом на кефірі набудуть золотистого кольору.

Викладіть біляші з м'ясом на кефірі на тарілку, попередньо підклавши паперові рушники для видалення зайвої олії.

Ваші біляші з м'ясом на кефірі готові до подачі на стіл. Насолоджуйтесь їх хрусткою скоринкою та соковитою начинкою

Читайте також:

Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків із м'ясом

Такої краси ви ще не куштували: рецепт домашньої ковбаси у харчовій плівці

Ви закачаєтесь від цього смаку: рецепт кабачково-яблучної аджики із солодким перцем