Як правило, овочеві торти їдять із задоволенням не лише жінки, але і чоловіка, діти і навіть скептики здорового харчування. Торт "Фермерський" - це незвичайний смак овочів, що відтіняється запашним ароматом часнику і спецій!

Отже, щоб приготувати овочевий торт "Фермерський", потрібно підготувати такі продукти:

  • шампіньйони - 80-100 г;
  • капуста цвітна - 1/2 кочана;
  • кабачок або цуккині - 1-2 шт.;
  • картопля - 0,5 кг;
  • баклажан - 1-2 шт.;
  • морква - 2 шт.;
  • часник - 4 зубчика;
  • яйця - 2 шт.;
  • вершки - 250 г;
  • тмін - 0,5 ч. л.;
  • петрушка та кріп;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний молотий за смаком;
  • куркума;
  • масло для змазування форми.

В першу чергу необхідно помити і почистити картоплю. Нарізуємо його упоперек круглими пластинками (слайсамі) завтовшки 2-3 мм і заливаємо водою, щоб при запіканні картопля не потемніла, а навпаки набула красивого золотавого кольору.

Поки картопля вимочується, інші овочі і гриби потрібно помити, почистити і також нарізати тонкими слайсамі.

Вершки змішуємо з яйцями, тмином, різаною зеленню, сіллю, перцем і щіпкою куркуми. Подрібнити часник.

Картопляні слайси відкинути на друшляк, промити ще раз водою.

Популярні новини зараз

Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня

Повалився разом із режимом: путініст Михайло Боярський потрапив до лікарні після падіння зі сцени

Секрет розкішного волосся - не в салоні і не в банці за тисячу гривень, але компліменти будете чути від усіх

На дорогах - зачистка: у Києві почали блокувати машини та виписувати штрафи

Показати ще

На дно роз'ємної форми для випічки кладемо пергаментний папір і всю ємкість змазуємо маслом.

Потім потрібно послідовно укласти шарами у вигляді риб'ячої луски картоплю, баклажани, кабачки, моркву, шампіньйони і знову картоплю.

Покриваємо при цьому кожен шар вершково-яєчною сумішшю і посипаємо подрібненим часником. Верх торта прикрашаємо цвітною капустою і також поливаємо вершками з яйцями, різаною зеленню і спеціями.

Форму накриваємо фольгою або пергаментним папером і ставимо в духову шафу на 45-60 хвилин (температура 200°).

В процесі випікання виділятиметься сік - ним періодично потрібно поливати верх торта і тоді картопля не буде сухою.

Останні 5-10 хвилин запікаємо "Фермерський" торт без фольги, щоб зверху утворилася золотиста скориночка.

Готовий торт необхідно злегка охолодити і порізати на порції. Подавати, прикрасивши зеленню і поливши сметано-гірчичнім соусом.

Читайте також:

Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Це справжнє смакота: рецепт ситного пирога з тушонкою, молодою кукурудзою та яйцями

Цей смак вас підкорить: рецепт пирога "Заливний лаваш" з м'ясним фаршем та сиром