Як правило, овочеві торти їдять із задоволенням не лише жінки, але і чоловіка, діти і навіть скептики здорового харчування. Торт "Фермерський" - це незвичайний смак овочів, що відтіняється запашним ароматом часнику і спецій!

Отже, щоб приготувати овочевий торт "Фермерський", потрібно підготувати такі продукти:

  • шампіньйони - 80-100 г;
  • капуста цвітна - 1/2 кочана;
  • кабачок або цуккині - 1-2 шт.;
  • картопля - 0,5 кг;
  • баклажан - 1-2 шт.;
  • морква - 2 шт.;
  • часник - 4 зубчика;
  • яйця - 2 шт.;
  • вершки - 250 г;
  • тмін - 0,5 ч. л.;
  • петрушка та кріп;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний молотий за смаком;
  • куркума;
  • масло для змазування форми.

В першу чергу необхідно помити і почистити картоплю. Нарізуємо його упоперек круглими пластинками (слайсамі) завтовшки 2-3 мм і заливаємо водою, щоб при запіканні картопля не потемніла, а навпаки набула красивого золотавого кольору.

Поки картопля вимочується, інші овочі і гриби потрібно помити, почистити і також нарізати тонкими слайсамі.

Вершки змішуємо з яйцями, тмином, різаною зеленню, сіллю, перцем і щіпкою куркуми. Подрібнити часник.

Картопляні слайси відкинути на друшляк, промити ще раз водою.

Популярні новини зараз

Настя Каменських зважилася на цей біль, Потапа поряд не було: "Я вкладаю особливий сенс"

Автомобілісти впадуть у ступор: світлофори змінять колір - не дивуйтеся штрафів

Відкрити теплицю взимку, щоб проморозити ґрунт: городники розповіли, чи є в цьому сенс

Мобілізація буде посилена: справа дійде до тих, хто ніколи не був у ТЦК

Показати ще

На дно роз'ємної форми для випічки кладемо пергаментний папір і всю ємкість змазуємо маслом.

Потім потрібно послідовно укласти шарами у вигляді риб'ячої луски картоплю, баклажани, кабачки, моркву, шампіньйони і знову картоплю.

Покриваємо при цьому кожен шар вершково-яєчною сумішшю і посипаємо подрібненим часником. Верх торта прикрашаємо цвітною капустою і також поливаємо вершками з яйцями, різаною зеленню і спеціями.

Форму накриваємо фольгою або пергаментним папером і ставимо в духову шафу на 45-60 хвилин (температура 200°).

В процесі випікання виділятиметься сік - ним періодично потрібно поливати верх торта і тоді картопля не буде сухою.

Останні 5-10 хвилин запікаємо "Фермерський" торт без фольги, щоб зверху утворилася золотиста скориночка.

Готовий торт необхідно злегка охолодити і порізати на порції. Подавати, прикрасивши зеленню і поливши сметано-гірчичнім соусом.

Читайте також:

Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Це справжнє смакота: рецепт ситного пирога з тушонкою, молодою кукурудзою та яйцями

Цей смак вас підкорить: рецепт пирога "Заливний лаваш" з м'ясним фаршем та сиром