Баклажани, запечені з куркою, – дуже ситне і смачне блюдо.
Для того, щоб приготувати баклажани під сиром на вечерю, потрібні такі продукти:
- баклажани - 4 штуки;
- куряче філе - 2 штуки;
- томати - 300 г;
- твердий тертий сир - 300 г;
- зелень за смаком;
- олія соняшникова рафінована - 100 г;
- прованські трави за смаком.
Для соусу:
- сметана 15% - 3 ст. л.;
- соус томатний - 3 ст. л.;
- плавлений сир - 100 г;
- сіль - 1 ч. л.;
- перець чорний мелений - 1 ч. л.;
- приправа до мʼяса - 1 ч. л.;
- прованські трави - 2 ч. л.;
- паприка мелена - 1 ч. л.;
- часник, зубчики - 4 шт.;
- оливкова олія - 20 г.
Ретельно помиті баклажани нарізаємо пластинами не більше одного сантиметра.
Змастіть форму для запікання олією. Викладіть баклажани шарами, пересипаючи сіллю і спеціями. Збризніть олією. Повторюйте так з кожним рядом баклажанів. Відправте запікатись в розігріту до 200 °C духовку на 20 хвилин.
Далі готуємо соус, змішавши сметану (або йогурт чи майонез), томатний соус, плавлений сир, натертий часник, сіль, усі приправи й олію.
Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Куряче філе сполосніть, зніміть плівки і наріжте невеликими скибками (замість м’яса можна використовувати фарш). Викладіть на дошку і наколіть виделкою.
Помідори наріжте скибками, а твердий сир натріть на тертці. Зелень помийте і наріжте.
Дістаньте баклажани з духовки, перевірте готовність, проколовши ножем, і викладіть їх у форму для запікання, як показано у відео. Змастіть їх соусом.
Зверху посипте трохи сиром і викладіть куряче філе. Змастіть його соусом. Далі викладіть помідори і зелень.
Посипте сиром і знову викладіть філе курки, змастіть соусом. Знову томати і так повторіть шари, поки не скінчаться продукти. Потім загорніть баклажани, змастіть соусом і посипте сиром.
Відправте запікатись в розігріту до 200 °C духовку на 30 хвилин. Далі вийміть, накрийте фольгою і залиште на 20 хвилин. Потім подавайте до столу.
Читайте також:
Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом
Тепер ви робитимете так постійно: рецепт салату з капусти на зиму з додаванням яблука