Щоб приготувати рубану котлету "Пліскавиця" з соусом та лавашем, знадобиться такий набір продуктів:
- яловичина - 400 г;
- свинина - 400 г
- паприка солодка мелена - 2 ч. л.
- вода мінеральна - 150 мл
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- тортилья - 2 шт.
- сир моцарела — 50 г
- сіль
- чорний перець
Соус
перець болгарський - 2 шт.
солодка мелена паприка - 1 ч. л.
сир фета - 50 г
Для змащування
масло рослинне
перець чилі - 1 шт.
чеснок — 1 зубчик
паприка солодка мелена -2 ч. л.
Для подачі
цибуля червона
Готуємо фарш. Нарізаємо на середні шматочки яловичину та свинину.
Пропускаємо м'ясо через м'ясорубку. Додаємо у фарш сіль, чорний перець, мелену солодку паприку, газовану воду, перемішуємо ложкою.
Потім фарш відбиваємо у планетарному міксері з додаванням води, але можна відбивати м'ясо та вручну.
Очищаємо і нарізаємо цибулю маленьким кубиком, солимо цибулю.
У фарш для плескачки додаємо цибулю, перемішуємо.
Потім трохи знижуємо температуру олії та всипаємо мелену солодку паприку, все перемішуємо. Переливаємо олію в миску.
Тортиллю змащуємо гострим маслом за допомогою пензлика.
Готуємо соус урнебес. Болгарські перці нарізаємо на 4 частини, викладаємо на лист, застелений фольгою.
Частину перців заморожуємо.
Частину перців перекладаємо в блендер, додаємо солодку мелену паприку, фету.
Читайте також:
Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи
Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями
І навіть цілої миски вам буде мало: рецепт рубаних курячих котлет із молодими помідорами
Популярні новини зараз
Показати ще