Існує багато варіантів приготування фаршированих баклажанів. Пропонуємо нафарширувати баклажан гречкою, грибами та беконом. Начинка виходить такою смачною, що її можна подати як самостійну страву.
- 1 кг баклажанів (або кабачків);
- 150 г грибів;
- 100 г гречки;
- 100 г бекону;
- 100 г сиру;
- 100 г цибулі;
- сіль за смаком;
- перець за смаком.
Насамперед для приготування начинки, потрібно до готовності відварити гречку. Крупа готується приблизно 20 хвилин.
Баклажани розрізати на дві частини. Вийняти м'якоть і нарізати кубиками (можна використовувати не всю м'якоть).
- цибулю дрібно нарізати;
- гриби нарізати кубиками;
- бекон дрібно нарізати.
На сковороді трохи обсмажуємо бекон (масло додавати не треба). Додати цибулю, трохи обсмажити. Додати гриби. Перемішати.
Перемішати та смажити протягом 15 хвилин.
Додати гречку, перемішати. Забрати з вогню. Трохи остудити.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Баклажани викласти у форму для запікання та нафарширувати. Укладайте начинку з гіркою, утрамбовувати не потрібно. Посипати сиром.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
Читайте також:
Від такого ви навряд чи відмовитеся: рецепт апетитного паштету з баклажанів із яйцем
Прицмокування вам гарантовано: рецепт курки, запеченої з баклажанами та грибами в томатному соусі