Існує багато варіантів приготування фаршированих баклажанів. Пропонуємо нафарширувати баклажан гречкою, грибами та беконом. Начинка виходить такою смачною, що її можна подати як самостійну страву.

  • 1 кг баклажанів (або кабачків);
  • 150 г грибів;
  • 100 г гречки;
  • 100 г бекону;
  • 100 г сиру;
  • 100 г цибулі;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Насамперед для приготування начинки, потрібно до готовності відварити гречку. Крупа готується приблизно 20 хвилин.

Баклажани розрізати на дві частини. Вийняти м'якоть і нарізати кубиками (можна використовувати не всю м'якоть).

Інші складові для начинки:
  • цибулю дрібно нарізати;
  • гриби нарізати кубиками;
  • бекон дрібно нарізати.

На сковороді трохи обсмажуємо бекон (масло додавати не треба). Додати цибулю, трохи обсмажити. Додати гриби. Перемішати.

Додати нарізані баклажани. Посолити (солити треба небагато, бекон досить солоний), поперчити.

Перемішати та смажити протягом 15 хвилин.

Додати гречку, перемішати. Забрати з вогню. Трохи остудити.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Показати ще
Сир натерти на дрібній тертці.

Баклажани викласти у форму для запікання та нафарширувати. Укладайте начинку з гіркою, утрамбовувати не потрібно. Посипати сиром.

Запікати при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.

Читайте також:

Важко втриматися, щоб не з'їсти все одразу: рецепт соковитої запіканки з баклажанами, курячим філе та картопляним пюре

Від такого ви навряд чи відмовитеся: рецепт апетитного паштету з баклажанів із яйцем

Прицмокування вам гарантовано: рецепт курки, запеченої з баклажанами та грибами в томатному соусі