Існує багато варіантів приготування фаршированих баклажанів. Пропонуємо нафарширувати баклажан гречкою, грибами та беконом. Начинка виходить такою смачною, що її можна подати як самостійну страву.

  • 1 кг баклажанів (або кабачків);
  • 150 г грибів;
  • 100 г гречки;
  • 100 г бекону;
  • 100 г сиру;
  • 100 г цибулі;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Насамперед для приготування начинки, потрібно до готовності відварити гречку. Крупа готується приблизно 20 хвилин.

Баклажани розрізати на дві частини. Вийняти м'якоть і нарізати кубиками (можна використовувати не всю м'якоть).

Інші складові для начинки:
  • цибулю дрібно нарізати;
  • гриби нарізати кубиками;
  • бекон дрібно нарізати.

На сковороді трохи обсмажуємо бекон (масло додавати не треба). Додати цибулю, трохи обсмажити. Додати гриби. Перемішати.

Додати нарізані баклажани. Посолити (солити треба небагато, бекон досить солоний), поперчити.

Перемішати та смажити протягом 15 хвилин.

Додати гречку, перемішати. Забрати з вогню. Трохи остудити.

Популярні новини зараз

Перший сніг та морози в Україні: чого чекати від погоди у листопаді-2025

Вже не Зотова: у мережу “злили” справжню переможницю "Холостяк-14" з Тарасом Цимбалюком

10 000 гривень готівкою для пенсіонерів 65+ вже цієї осені: хто має право і як забрати свої гроші

1000$ за право залишитись: США виставили рахунок навіть українцям, що тепер буде з U4U

Показати ще
Сир натерти на дрібній тертці.

Баклажани викласти у форму для запікання та нафарширувати. Укладайте начинку з гіркою, утрамбовувати не потрібно. Посипати сиром.

Запікати при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.

Читайте також:

Важко втриматися, щоб не з'їсти все одразу: рецепт соковитої запіканки з баклажанами, курячим філе та картопляним пюре

Від такого ви навряд чи відмовитеся: рецепт апетитного паштету з баклажанів із яйцем

Прицмокування вам гарантовано: рецепт курки, запеченої з баклажанами та грибами в томатному соусі