"Ліниві" соковиті біляші на кефірі - це смачна і проста страва, яку можна приготувати навіть без особливих навичок у кулінарії. Вони відрізняються від класичних біляшів тим, що не вимагають замішування та довгого витримування тіста. Натомість використовується легке тісто на основі кефіру, а фарш з курки надає їм соковитості та аромату.

Докладніше про приготування "ледачих" соковитих біляшів на кефірі читайте в нашому матеріалі.

Для приготування "лінивих" соковитих біляшів на кефірі нам знадобиться:

  • Куряча грудка - 500 г (1 шт.)
  • Кефір - 2 склянки
  • Борошно - 400 г
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Соль - 1,5 ч. л.
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Перець мелений - за смаком
  • Олія - ​​для смаження

Спосіб приготування "ледачих" соковитих біляшів на кефірі:

Для приготування "ледачих" соковитих біляшів на кефірі необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти.

Куряче м'ясо і цибулю нарізати на великі шматочки для "ледачих" соковитих біляшів на кефірі.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Пропустити м'ясо, цибулю та часник через м'ясорубку. Додати перець та сіль (приблизно 1 чайну ложку без гірки) у фарш. Добре перемішати.

Для тесту для "ледачих" соковитих біляшів на кефірі взяти 2 склянки теплого кефіру з температурою близько 40 градусів. У кефір додати сіль (0,5 чайної ложки), цукор та соду. Все добре перемішати.

Поступово добавляйте борошно в кілька прийомів, щоразу перемішуючи. Тісто для "ледачих" соковитих біляшів на кефірі повинно вийти не дуже рідким і повільно стікати з віночка.

Додати приготовлений фарш у тісто для "ледачих" соковитих біляшів на кефірі.

Добре перемішати тісто з фаршем, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Смажити "ледачі" соковиті біляші на кефірі з обох боків на невеликому вогні до готовності.

Важливо пам'ятати, що якщо вогонь буде надто сильним, біляші не прожаряться всередині. Шар соняшникової олії у сковороді має бути приблизно 0,5 см або трохи більше.

Готові біляші на кефірі готові до подачі на стіл. Смачного!

Читайте також:

Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею

Навіть дві тарілки розлетяться за хвилину: рецепт найсмачніших печериць, обсмажених у пивному клярі

Ви не пошкодуєте, якщо це приготуєте: рецепт закусочної ковбаси, яка тушкується в яблучному соку