Мало хто знає, але свинячі вуха це ще делікатес. Ще б пак, вони відмінно зміцнюють кістки, тому що містять кальцій, магній, йод і фосфор. У 100 г продукту міститься 1 г мінеральних речовин.
Свинячі вушка - 2 шт. * Для бульйону, в якому варяться вушка: Цибуля ріпчаста - 1 шт. Суміш перців горошком - 1 жменя Перець запашний горошком – кілька штук Часник - 1 головка Лавровий лист – 2 шт. Сіль за смакомНасамперед свинячі вушка потрібно добре промити під проточною водою і ножем зіскребти чорний опал, особливо в слухових проходах. Якщо на них будуть волоски, то їх потрібно обпалити вогнем.
Далі свинячі вушка закладаємо в киплячу воду і варимо з горошком перцем, запашним перцем, лавровим листом, часником і цибулею. Варити свинячі вушка потрібно протягом 2-х годин, так вони будуть більш пружними та хрусткими.
Коли вуха зваряться, дістаньте їх і дайте їм повністю охолонути. Охолоджені свинячі вушка нарізаємо тонкими смужками.
- Охолонути вони повинні обов'язково, інакше при маринуванні вони злипнуться один з одним і будуть одним великим шматком.
- Від вушок виходить ароматний та густий бульйон, який можна використовувати для приготування супу, заливного або холодця.
Далі готуємо маринад. Для цього потрібно приготувати заздалегідь будь-яку ємність із кришкою (пластиковий контейнер, банку, скляний судочок).
Продукти для маринаду:
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
- часник – 5-7 зубчиків;
- кориандр в зернах - 1 ч. л.;
- оцет 9% – 1-2 ст. л.;
- соус соєвий – 4-5 ст. л. (за смаком);
- цукор – 1-2 ч. л. (за смаком);
- вода - 5 ст. л.
Насамперед подрібнюємо часник, перекладаємо його в ступку, додаємо коріандр і перетираємо. Додаємо оцет, соєвий соус, цукор та воду. Дуже ретельно все перемішуємо.
Заливаємо маринадом нарізані свинячі вуха і залишаємо їх маринуватися на 5 годин. Для зручності зберігання можна перекласти їх у скляну баночку.
Читайте також:
Готуємо українську шпундру: рецепт незвичайної страви з буряків, хрону та свинячих ребер
Зазвичай її з'їдають у перший же день: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою
Ними захочеться насолоджуватися що вихідних: рецепт відбивних зі свинячої вирізки у листковому тесті
Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, шприцьованої соєвим соусом