Мало хто знає, але свинячі вуха це ще делікатес. Ще б пак, вони відмінно зміцнюють кістки, тому що містять кальцій, магній, йод і фосфор. У 100 г продукту міститься 1 г мінеральних речовин.

Свинячі вушка - 2 шт. * Для бульйону, в якому варяться вушка: Цибуля ріпчаста - 1 шт. Суміш перців горошком - 1 жменя Перець запашний горошком – кілька штук Часник - 1 головка Лавровий лист – 2 шт. Сіль за смаком

Насамперед свинячі вушка потрібно добре промити під проточною водою і ножем зіскребти чорний опал, особливо в слухових проходах. Якщо на них будуть волоски, то їх потрібно обпалити вогнем.

Далі свинячі вушка закладаємо в киплячу воду і варимо з горошком перцем, запашним перцем, лавровим листом, часником і цибулею. Варити свинячі вушка потрібно протягом 2-х годин, так вони будуть більш пружними та хрусткими.

Коли вуха зваряться, дістаньте їх і дайте їм повністю охолонути. Охолоджені свинячі вушка нарізаємо тонкими смужками.

важливо!
  • Охолонути вони повинні обов'язково, інакше при маринуванні вони злипнуться один з одним і будуть одним великим шматком.
  • Від вушок виходить ароматний та густий бульйон, який можна використовувати для приготування супу, заливного або холодця.

Далі готуємо маринад. Для цього потрібно приготувати заздалегідь будь-яку ємність із кришкою (пластиковий контейнер, банку, скляний судочок).

Продукти для маринаду:

Популярні новини зараз

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Показати ще
  • часник – 5-7 зубчиків;
  • кориандр в зернах - 1 ч. л.;
  • оцет 9% – 1-2 ст. л.;
  • соус соєвий – 4-5 ст. л. (за смаком);
  • цукор – 1-2 ч. л. (за смаком);
  • вода - 5 ст. л.

Насамперед подрібнюємо часник, перекладаємо його в ступку, додаємо коріандр і перетираємо. Додаємо оцет, соєвий соус, цукор та воду. Дуже ретельно все перемішуємо.

Заливаємо маринадом нарізані свинячі вуха і залишаємо їх маринуватися на 5 годин. Для зручності зберігання можна перекласти їх у скляну баночку.

Читайте також:

Готуємо українську шпундру: рецепт незвичайної страви з буряків, хрону та свинячих ребер

Зазвичай її з'їдають у перший же день: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою

Ними захочеться насолоджуватися що вихідних: рецепт відбивних зі свинячої вирізки у листковому тесті

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, шприцьованої соєвим соусом