Одеські биточки зі смаженої тюльки – це тонко нарізане філе, обвалене в тісті та обсмажене до золотистої скоринки. Це проста і швидка страва, яку приготувати навіть новачкові в кулінарії не складе труднощів. Дотримуйтесь інструкцій нижче, щоб створити смачні та апетитні одеські биточки зі смаженої тюльки.
Докладніше про приготування найніжніших одеських биточків зі смаженої тюльки читайте у нашому матеріалі.
Для приготування найніжніших одеських биточків зі смаженої тюльки нам знадобиться:
- 400 г тюльки
- 1 ст. л. оцту
- 200 г борошна
- 2 яйця
- 200 мл молока
- дрібка солі
- соняшникова олія для смаження
- ½ лимона
- 3-4 гілочки зеленої цибулі для подачі
Спосіб приготування найніжніших одеських биточків зі смаженої тюльки:
Візьміть 400 г тюльки та очистіть її для одеських биточків зі смаженої тюльки, видаливши голову та хребет, щоб залишилося тільки філе. Посоліть до смаку і додайте 1 ст. л. оцту. Добре перемішайте.
В окремій чаші змішайте 200 г борошна, 200 мл молока, 2 яйця та щіпку солі. Ретельно вимішайте тісто для одеських биточків зі смаженої тюльки до густої сметани.
Українців шокують шалені штрафи за дім у селі: як не втратити сотні тисяч гривень на своєму будинку
Маленький фанат поставив у глухий кут Олю Полякову: згадав її російські пісні прямо на сцені
3 знаки Зодіаку, яким доведеться зробити доленосний вибір до кінця 2025 року
ПФУ готує великі зміни: пенсії скасують
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Викладіть на сковороду 5-6 філе тюльки, склавши в одну гірку, а потім залийте зверху 2-3 ст. л. розведеного тіста для одеських биточків зі смаженої тюльки.
Смажте одеські биточки зі смаженої тюльки з обох боків по 2-3 хвилини на середньому вогні, доки з'явиться золотиста скоринка.
Перед подачею посипте одеські биточки зі смаженої тюльки лимонним соком і посипте дрібно нарізаними зеленими стеблами цибулі.
Це дуже простий рецепт, і приготування одеських биточків зі смаженої тюльки не триватиме багато часу!
Читайте також:
Це смак вас точно здивує: рецепт швидких закусочних бутербродів по-шведськи
Накладатимете відразу двома вилками: рецепт гарбузової пасти з пармезаном і моцарелою
Не викидайте зіпсовані яблука: робимо домашній сир за старовинним литовським рецептом