Одеські биточки зі смаженої тюльки – це тонко нарізане філе, обвалене в тісті та обсмажене до золотистої скоринки. Це проста і швидка страва, яку приготувати навіть новачкові в кулінарії не складе труднощів. Дотримуйтесь інструкцій нижче, щоб створити смачні та апетитні одеські биточки зі смаженої тюльки.

Докладніше про приготування найніжніших одеських биточків зі смаженої тюльки читайте у нашому матеріалі.

Для приготування найніжніших одеських биточків зі смаженої тюльки нам знадобиться:

  • 400 г тюльки
  • 1 ст. л. оцту
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 200 мл молока
  • дрібка солі
  • соняшникова олія для смаження
  • ½ лимона
  • 3-4 гілочки зеленої цибулі для подачі

Спосіб приготування найніжніших одеських биточків зі смаженої тюльки:

Візьміть 400 г тюльки та очистіть її для одеських биточків зі смаженої тюльки, видаливши голову та хребет, щоб залишилося тільки філе. Посоліть до смаку і додайте 1 ст. л. оцту. Добре перемішайте.

В окремій чаші змішайте 200 г борошна, 200 мл молока, 2 яйця та щіпку солі. Ретельно вимішайте тісто для одеських биточків зі смаженої тюльки до густої сметани.

Популярні новини зараз

Хрумкі за півгодини: мариновані огірки без проблем, коли гості вже на зупинці

Пекельний серпень: де в Україні літо увімкне режим "сауна" вже за декілька днів

Водії, будьте готові: на блокпостах тепер особливо цікавляться не правами, що почали перевірятт

Навіть мізерні пенсії стануть розкішшю в Україні: що готує влада

Показати ще

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Викладіть на сковороду 5-6 філе тюльки, склавши в одну гірку, а потім залийте зверху 2-3 ст. л. розведеного тіста для одеських биточків зі смаженої тюльки.

Смажте одеські биточки зі смаженої тюльки з обох боків по 2-3 хвилини на середньому вогні, доки з'явиться золотиста скоринка.

Перед подачею посипте одеські биточки зі смаженої тюльки лимонним соком і посипте дрібно нарізаними зеленими стеблами цибулі.

Це дуже простий рецепт, і приготування одеських биточків зі смаженої тюльки не триватиме багато часу!

Читайте також:

Це смак вас точно здивує: рецепт швидких закусочних бутербродів по-шведськи

Накладатимете відразу двома вилками: рецепт гарбузової пасти з пармезаном і моцарелою

Не викидайте зіпсовані яблука: робимо домашній сир за старовинним литовським рецептом