Для початку готуємо всі продукти для приготування курячих шашличків у листковому тесті:
- тесто слоеное бездрожжевое - 500 г;
- куряча грудка (філе) – 300 г;
- сир твердий – 200 г;
- помідори чері – 100 г;
- перець солодкий – 1 шт.;
- яйце (для змащування тіста) – 1 шт.
Для маринаду:
- сметана – 2 ст. ложки;
- оцет винний 6% – 1 ч. ложка;
- спеції – 1 ст. ложка;
- сіль - 1 щіпка
Насамперед куряче м'ясо потрібно промаринувати. Для цього нарізаємо куряче філе кубиками, як на шашлик, лише трохи менше, щоб зручно було нанизувати на шпажки.
Готуємо маринад: змішуємо сметану, оцет, сіль та спеції. Добре перемішуємо.
У маринад відправляємо куряче м'ясо, перемішуємо та маринуємо 30-60 хвилин.
Далі дістаємо з холодильника листкове тісто, миємо овочі.
Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Помідори черрі розрізаємо навпіл, зовсім маленькі помідори можна залишити цілими.
Нанизуємо куряче філе на шпажки, чергуючи з перцем, сиром та помідорами.
Листкове тісто трохи розкочуємо і нарізаємо на смужки шириною 3 см.
Загортаємо курячі шашлички в смужки листкового тіста, краї добре притискаємо.
Запікаємо у розігрітій духовці до золотистого кольору, хвилин 35. Температура – 180-200 градусів.
Курячі шашлички в листковому тісті готові. Поки страва гаряча, можна легко прибрати шпажки за бажання.
Запечена курка вийшла ніжною, овочі - чудовими. А сир розтанув і тягнеться.
Читайте також:
«Холодний» шашлик: рецепт приготування вишуканого м'яса в маринаді без мангалу та духовки
Це вигадали боги: рецепт шашликів з молодих кабачків та курячого фаршу
Гості будуть називати вас майстер-шеф: рецепт шашличних рулетів з індички та бекону
Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі