Для початку готуємо всі продукти для приготування курячих шашличків у листковому тесті:

  • тесто слоеное бездрожжевое - 500 г;
  • куряча грудка (філе) – 300 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • помідори чері – 100 г;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • яйце (для змащування тіста) – 1 шт.

Для маринаду:

  • сметана – 2 ст. ложки;
  • оцет винний 6% – 1 ч. ложка;
  • спеції – 1 ст. ложка;
  • сіль - 1 щіпка

Насамперед куряче м'ясо потрібно промаринувати. Для цього нарізаємо куряче філе кубиками, як на шашлик, лише трохи менше, щоб зручно було нанизувати на шпажки.

Готуємо маринад: змішуємо сметану, оцет, сіль та спеції. Добре перемішуємо.

У маринад відправляємо куряче м'ясо, перемішуємо та маринуємо 30-60 хвилин.

Далі дістаємо з холодильника листкове тісто, миємо овочі.

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще
Сир та солодкий перець нарізаємо кубиком.

Помідори черрі розрізаємо навпіл, зовсім маленькі помідори можна залишити цілими.

Нанизуємо куряче філе на шпажки, чергуючи з перцем, сиром та помідорами.

Листкове тісто трохи розкочуємо і нарізаємо на смужки шириною 3 см.

Загортаємо курячі шашлички в смужки листкового тіста, краї добре притискаємо.

Викладаємо курячі шашлички в листковому тісті на лист і змащуємо збитим яйцем.

Запікаємо у розігрітій духовці до золотистого кольору, хвилин 35. Температура – ​​180-200 градусів.

Курячі шашлички в листковому тісті готові. Поки страва гаряча, можна легко прибрати шпажки за бажання.

Запечена курка вийшла ніжною, овочі - чудовими. А сир розтанув і тягнеться.

Читайте також:

«Холодний» шашлик: рецепт приготування вишуканого м'яса в маринаді без мангалу та духовки

Це вигадали боги: рецепт шашликів з молодих кабачків та курячого фаршу

Гості будуть називати вас майстер-шеф: рецепт шашличних рулетів з індички та бекону

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі