Мало хто знає, але у Польщі борщ варять не червоний, а білий. Але у поляків борщ — ритуальне пасхальне частування, він готується без буряків та інших покращувачів кольору, оскільки білий колір — символ невинності та відродження. За м'ясну складову у супі відповідає ковбаса чи бекон, хоча часто білий борщ варять із кров'янкою. А густоту та крейдову білизну бульйону визначає заправка з молока та обсмаженого на вершковому маслі борошна.
Дізнайтесь, як готують справжній польський журек.
Для цього необхідно підготувати такий набір продуктів:
- яловичина на кістки – 300 г;
- бекон – 200 г;
- свинячі ковбаски для гриля – 100 г;
- морква – 0.5 шт.;
- корінь петрушки – 0,5 шт.;
- корінь селери – 50 г;
- цибуля порей - 50 г;
- цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
- копчена ковбаса – 100 г;
- часник, зубчики – 3 шт.;
- білий хрін, маринований – 2 ч. л.;
- висівки – 25 г;
- лимон, сік - 1 ст. л.;
- борошно пшеничне – 1 ст. л.;
- вершки 30% - 100 мл;
- майоран – 5 г;
- перець чорний, горошок – 10 прим.;
- перець запашний, горошок – 4 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- зелений перець на смак.
Для подачі:
- яйця курячі – 2 шт.;
- петрушка, пучок – 1 шт.
У велику каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо яловичину, 1 чайну ложку солі та доводимо до кипіння. Готуйте під кришкою потрібно приблизно 1,5 години.
Далі додаємо нарізані кільцями моркву, петрушку (корінь), цибулю-порей, селера і цибулю, обсмажену на вогні і варимо під кришкою приблизно 30 хвилин. Потім корінь петрушки, селери та порей потрібно дістати.
Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Ковбасу для гриля дістають через 10 хвилин після варіння та запікають при 220 градусах приблизно 15 хвилин.
Додайте в суп копчену ковбасу, очищений часник (1 зубчик можна подрібнити), лавровий лист, запашний перець, чорний перець, майоран, висівки, хрін, лимонний сік або оцет. Варіть близько 5 хвилин|мінути|.
Вершки змішайте з 2 столовими ложками холодної води та борошном. Потім додайте суп і доведіть до слабкого кипіння.
Читайте також:
Їх готують майже кожен день: рецепт тонких картопляних млинців по-польськи
Чому ми не пробували цього раніше? Рецепт цвітної капусти по-польському з яєчним жовтком та зеленню
Відразу готуйте другу тарілку для добавки: як приготувати соковиті та запашні котлети по-польськи