Ситна яєчня по-грузинськи "Чирбулі" - це яєчна страва із соковитим соусом із помідорів, цибулі та часнику, пряних горіхів та ароматної зелені, яка стане справжнім відкриттям для любителів грузинської кухні, а також для всіх, хто цінує смачну та різноманітну їжу.
Докладніше про приготування ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом читайте у нашому матеріалі.
Для приготування ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом нам знадобиться:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Вода - 100 мл
- Горіхи грецькі - жменя
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Вершкове масло - 1 ст. л.
- Зелень (петрушка, кінза, цибуля зелена) - за смаком
- Сіль за смаком
- Червоний перець - за смаком
Спосіб приготування ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом:
Почнемо приготування ситної яєчні по-грузинськи "Чирбулі" з підготовки інгредієнтів. Нам потрібно ретельно очистити цибулину та часник від лушпиння, а потім нарізати їх довільними шматочками. Волоські горіхи слід подрібнити ножем.
Після цього для ситної яєчні по-грузинськи "Чирбулі" ми наріжемо помідори кубиками, не видаляючи нутрощі, дозволяючи соку і насіння залишитися. Також дрібно наріжемо гострий перець, при цьому слід орієнтуватися на власний смак. Якщо перець дуже гострий, можна додати його трохи в яєчню за бажанням.
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Потім розігріємо в сковороді рослинне та вершкове масло, обсмажимо нарізану цибулю до того моменту, поки вона не стане прозорою, не доводячи до обсмажування!
Додамо в сковороду томатну пасту, часник та горіхи, і продовжимо обсмажувати, постійно помішуючи ложкою, протягом двох хвилин.
Після цього для ситної яєчні по-грузинському "Чирбулі" додамо в сковороду помідори, воду та сіль. Як тільки суміш закипить, зменшуємо вогонь і гасимо близько п'яти хвилин, періодично помішуючи.
Підготуємо соус: вбиваємо яйця в соус, попередньо зробивши для кожного яйця лунку. Яйця повинні плавати у соусі. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і даємо яйцям зваритися, щоб білок побілів, а жовток залишився рідким.
Знімаємо ситну яєчню по-грузинськи "Чирбулі" з вогню та посипаємо нарізаною зеленню. Для ситної яєчні по-грузинськи "Чирбулі" зелень беремо різноманітну і більше, не забуваємо додати кінзу, а також петрушку і зелену цибулю.
Гарячу ситну яєчню по-грузинськи "Чирбулі" ми одразу ставимо у сковороді на стіл, подаємо до неї хліб, щоб його можна було занурити у густий та смачний соус.
На виході виходить неймовірно смачна страва! Смачного!
Читайте також:
Якщо набридла звичайна картопля: рецепт картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами
Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт картопляних котлет, виготовлених з пюре
"Король осіннього столу": рецепт ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками