Квашена капуста — це смачна та корисна українська закуска, яка чудово підходить для холодної пори року. Її можна подавати до столу як гарнір, використовувати в салатах або просто їсти окремо.

Квашену капусту готують у кожному будинку кожна господиня, але тільки вихідці з українських глибинок знають, що для ідеальної квашеної капусти потрібно застосовувати один фокус, який зробить страву автентичною та самобутньою, і йдеться про дерев'яну ложку.

Детальніше про приготування ідеальної квашеної капусти, якою ви насолоджуватиметеся всю зиму, читайте в нашому матеріалі.

Щоб приготувати ідеальну квашену капусту, якою ви будете насолоджуватися всю зиму, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Капуста білокачанна - 2-3 кг.
  • Морква - 1-2 штуки
  • Сіль - 1-2 столові ложки

Приготування ідеальної квашеної капусти, якою ви будете насолоджуватися всю зиму:

  1. Капусту миємо під проточною водою і видаляємо верхнє листя. Потім розрізаємо її на чотири частини й шаткуємо соломкою.
  2. Моркву очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці.
  3. У відповідну ємність кладемо капусту та моркву, перемішуємо.
  4. Додаємо сіль і ретельно мені капусту з морквою руками, щоб вони пустили сік.
  5. Накриваємо ємність тарілкою і ставимо зверху вантаж. Залишаємо капусту кваситися за кімнатної температури на 2-3 дні.
  6. Щодня капусту потрібно протикати дерев'яною ложкою у кількох місцях, щоб випустити зайве повітря.
  7. Готову капусту перекладаємо в чисту скляну банку, накриваємо кришкою та прибираємо у прохолодне місце.

Поради щодо приготування квашеної капусти:

Популярні новини зараз

Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Показати ще
  • Для квашеної капусти найкраще підходить білокачанна капуста пізніх сортів. Вона має більш щільну структуру та дає більше соку.
  • Морква надає квашеній капусті гарного кольору та додаткового смаку.
  • Кількість солі можна регулювати на свій смак.
  • Щоб капуста швидше заквасилася, можна додати до неї трохи цукру чи яблучного оцту.

Читайте також:

Таке захочеться готувати щодня: рецепт ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом

Раніше таку смакоту робили у сільській печі: рецепт найсмачніших пельменів із заварного тіста.

На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом