Починаємо з начинки. Роз'ємну форму діаметром 18-20 см змастити олією. На дно можна укласти пекарський папір. Викласти яблука та посипати їх корицею. Увімкніть духовку для розігріву на 180°C.
М'яке вершкове масло кімнатної температури з цукром (його кількість можна зменшити до 100 г) збити міксером до пишної та світлої маси. Не перестаючи збивати, запровадити по одному яйця.
Борошно з розпушувачем просіяти до масляної суміші, перемішати та викласти на яблука. Поверхню розрівняти, посипати цукром та горіхами. Яблука - це вже моє особисте побажання. В оригіналі рецепту цього немає. І зверху розподілити шматочки вершкового масла|мастила|. Випікати 35-40 хвилин|мінути|. Орієнтуйтеся за духовкою.
До речі, цей рецепт вважатимуться основою яблучного пирога, тому будь-які добавки вітаються. Хтось любить ванілін, хтось корицю, мускатний горіх, все це можна додати до тіста або до яблучок.
Читайте також:
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею
"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ
Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК
Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт
На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом
На тарілці не залишиться жодної крихти: рецепт найсмачнішого заливного пирога з картоплею та грибами
Ну це просто блаженство: рецепт німецького макового пирога, за який вас цілуватимуть