Тушкована капуста – чудова представниця традиційної української кухні. Ну а якщо приготувати її з грибами та сметаною – буде ще смачніше, ніж зазвичай.
Гушити капусту можна з будь-якими грибами: як магазинними глишками або печерицями, так і з будь-якими лісовими грибами. Причому підійдуть як свіжі, так і заморожені, сушені (попередньо замочити у воді) або консервовані (стерилізовані, без добавок) грибочки.
- капуста білокачанна – 1 кг;
- печериці – 200 г;
- цибуля - 1 шт.;
- олія вершкове - 100 г;
- сметана – 200 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Капусту наріжте, зануріть на 10-15 хвилин у підсолений окріп. Охолодіть та злийте воду.
Цибулю почистіть і дрібно наріжте. Злегка обсмажте на олії. Гриби помийте, наріжте слайсами і додайте до цибулі. Смажте, помішуючи, поки не випарується рідина.
Наприкінці запікання необхідно залити готову страву сметаною та запікати ще 5 хвилин.
Мобілізація по-новому: що змінюється у військовому обліку для жінок і чоловіків в Україні
Їж щодня - і серце скаже "дякую": один доступний продукт знижує ризик інфаркту майже наполовину
"Динамо" - уже не гранд? На Кіпрі роздмухали скандал перед матчем із Пафосом: "Українці опустились"
Цей домашній малиновий мохіто зводить з розуму смаком: забудьте про лимонади з магазину з таким рецептом
Капусту, тушковану з грибами та сметаною, можна подавати як гарнір або як самостійну страву.
Смак буде ще смачнішим і апетитнішим, якщо перед подачею на стіл прикрасити його дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.Читайте також:
Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"
Запах буде просто жахливий: у якому посуді в жодному разі не можна готувати квашену капусту.