Шеф Нового каналу Алекс Якутов поділився неймовірно простим і смачним рецептом домашнього майонезу "Провансаль", який став справжнім хітом серед українців. Цей соус ідеально підходить для різноманітних страв, чи то салати, картопля, м'ясні чи рибні частування. А особливо цікавий факт: за традицією, 28 травня вважається "днем народження" майонезу. Легенда свідчить, що майже 300 років тому, у затишному французькому місті Майоні, придворний кухар створив цей неповторний соус і назвав його на честь його походження — майонез.
А ось і простий рецепт, запропонований шефом Якутовим:
Інгредієнти:
- 0,5 літра рослинної олії
- 10 перепелиних яєць
- 1 чайна ложка ніжної гірчиці
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка яблучного чи винного оцту
- 2 столові ложки соєвого соусу
- ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- У велику миску акуратно розбийте перепелині яйця. Поступово додайте олію, гірчицю, цукор, сіль, соєвий соус і оцет.
- Ретельно перемішуйте всі інгредієнти за допомогою блендера до отримання однорідної маси.
- Посипте чорним меленим перцем, перемішайте ще раз і перевірте на смак.
- Якщо майонез виявився занадто жирним, застосуйте лайфхак шефа: додайте 5 столових ложок питної води та збийте знову. Ось і готовий чудовий соус!
Цей рецепт не тільки простий у виконанні, але й дозволяє створити майонез, який нагадує по текстурі справжній соус "Провансаль", приготований за класичною рецептурою. Спробуйте та насолоджуйтесь смаком домашнього майонезу!
Читайте також: