Куриця в кефірі з солодким перцем, запеченою в лаваші, — це проста і смачна страва, яка сподобається всім любителям домашньої кухні. Воно виходить дуже соковитим та ароматним завдяки маринаду з кефіру, солодкого перцю та спецій.
Детальніше про приготування курки в кефірі з солодким перцем, запеченою в лаваші, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування курки в кефірі з солодким перцем, запеченої в лаваші, нам знадобиться:
- 1 курка (вагою близько 1,5 кг)
- 2 листи лаваша
- 1 солодкий перець
- 3 зубчики часнику
- 200 мл кефіру
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка чорного перцю
- 1/2 чайної ложки червоного перцю
- 1/2 чайної ложки мускатного горіха
Спосіб приготування курки в кефірі з солодким перцем, запеченої в лаваші:
- Підготуйте курку для курки в кефірі з солодким перцем, запеченою в лаваші. Очистіть її від шкіри та кісток, а потім наріжте на порційні шматочки.
- Подрібніть солодкий перець та часник. Для цього можна використовувати блендер, м'ясорубку або дрібно нарізати ножем.
- Додайте до подрібнених овочів кефір, сіль, чорний та червоний перець, а також мускатний горіх. Добре перемішайте.
- Замаринуйте курку в соусі на 1:00. За цей час кілька разів переверніть її у маринаді.
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом|мастилом|.
- Викладіть у форму лаваш, змастивши його олією.
- Зверху викладіть курку, замариновану у соусі.
- Змастіть курку соусом, що залишився.
- Загорніть лаваш із куркою рулетом.
- Запікайте рулет у духовці протягом 40 хвилин.
Читайте також:
Таке захочеться готувати щодня: рецепт ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом
Перед Великоднем: що відбувається у найтихіший день Великого тижня 19 квітня
В Україні підвищать виплати з 1 травня: по 8000 та 20000 гривень кожному
Як вибратися з депресії: три простих, але реально працюючих кроки
На Хмельниччині нетвереза жінка забула немовля у знайомого:трбох дітей вже вилучали до цього
Раніше таку смакоту робили у сільській печі: рецепт найсмачніших пельменів із заварного тіста.
На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом