Домашні котлети з фаршу та квасолі завжди виходять смачними та ситними, а головне – корисними. При цьому готові котлети добре тримають форму.

Для приготування м'ясних котлет з квасолею знадобляться такі продукти:

  • фарш м'ясний – 250 г;
  • квасоля консервована – 500 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г (1 шт.);
  • яйця (невеликі) – 2 шт.;
  • сухарі панірувальні - 100 г + за потребою;
  • сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - щіпка;
  • олія рослинна - 45 мл (3 ст. ложки).

З цієї кількості продуктів виходить 11-12 котлет.

важливо!

  • Консервовану квасолю можна взяти будь-якого ґатунку;
  • Фарш можна використовувати будь-який – з телятини, свинини чи птиці.

Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з 15 мл олії і викладіть туди цибулю. Обсмажте 6-8 хвилин|мінути| на невеликому вогні, помішуючи, до рум'яності. Обсмажену цибулю трохи остудіть.

Тим часом консервовану квасолю відкиньте на друшляк і промийте. Струсіть, щоб стекла вся рідина. Пропустіть квасолю через м'ясорубку.

Популярні новини зараз

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Показати ще

До подрібненої квасолі додайте м'ясний фарш, перемішайте.

Туди ж викладіть цибулю, перемішайте.

Убийте яйця, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте. Якщо фарш вийшов рідким, можна додати 1-2 ст. ложки панірувальних сухарів.

Візьміть 1 ст. ложку фаршу з гіркою, вологими руками сформуйте овальну заготовку і запанируйте її в сухарях. Так зробите з усім фаршем.

Розігрійте сковорідку з олією (30 мл) і викладіть туди котлети. Обсмажте на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Аналогічно обсмажте наступну партію.

Готові котлети помістіть на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію.

Котлети з фаршу з консервованою квасолею добре гармонують зі свіжими овочами, ароматною зеленню та соусами.

Зазначимо, що за своєю суттю квасоля є дуже цінним продуктом харчування, адже вона багата на вітаміни групи В, а також деякі мінеральні речовини. При цьому під час термічної обробки квасоля практично не втрачає своїх корисних властивостей.

Читайте також:

Весь секрет у бульйонному кубику: рецепт ситних котлет із гречки, які замінять м'ясні

Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт картопляних котлет, виготовлених з пюре

І для макаронів, і для котлет: рецепт смачного та ніжного фаршу з беконом та твердим сиром

Помилка, про яку багато хто не знає: чому на сковорідці постійно пригорають сирники чи котлети

Цей запах зводив з розуму всю Одесу: рецепт котлет по-єврейськи, які тушкують у соусі із секретом