Суп куліш з пшоном і салом – перша страва, яка наситить і огорне кожного теплом у прохолодну пору року. Невигадлива юшка завжди виходить досить ситною і апетитною.
Отже, щоб приготувати справжній козацький куліш із салом та картоплею, знадобиться зовсім небагато продуктів, які знайдуться у кожному будинку:
Просо - 0,5 склянки Картопля – 7-8 шт. Цибуля ріпчаста - 2 шт. Сало - 100 г Зелень петрушки - 0,5 пучка Сіль – 1 ст. ложка Вода - 1,5 лважливо!
- Якщо ви хочете отримати швидше другу страву, ніж першу, збільште кількість пшона приблизно в 2 рази.
У каструлю вливають рекомендовану кількість води та солять. Ставлять великий вогонь і доводять до кипіння.
Просо добре промивають теплою водою.
Заливають окропом підсоленою водою і варять до напівготовності протягом 15 хвилин на середньому вогні.
Чому огірки гірчать і що з цим робити: правда, про яку мовчать дачники, можна виправити за 2 дні
Ціни на цитрусові в Україні: як змінилися вартість апельсинів, бананів та лимонів у квітні 2025 року
Салат, який заткне за пояс "Цезар": легко, швидко та неймовірно смачно, рецепт
Доплата до пенсії "на каву": хто з українців може розраховувати у 2025 році на 150 гривень
Тим часом готують картоплю. Його необхідно почистити, помити та нарізати кубиками.
Сало нарізають кубиками розміром 1х1 див.
Розігрівають сковороду, на великому вогні обсмажують сало протягом 3 хвилин.
Зменшують вогонь до середнього. Потім додають цибулю і смажать ще 5 хвилин до золотистого кольору.
Через 15 хвилин після початку варіння до пшона додають очищену, нарізану кубиками картопля і варять ще 10 хвилин.
Зелень петрушки промивають і дрібно нарізають.
Куліш розливають у порційні тарілки.
При подачі на стіл куліш у тарілці посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Читайте також:
Ситно, красиво і дуже апетитно: рецепт картоплі, що запікається у фользі з салом та цибулею
Секрет діда Гордія: як приготувати солоне сало з часником, щоб воно тануло в роті
Не надумайте його викидати: як врятувати сало, якщо воно вже почало жовтіти
Смакування по-українськи, яке подають до борщу: рецепт бутербродного сала з часником і перчиком