Картоплю очистіть та наріжте середніми скибочками. Перекладіть картоплю в каструлю, залийте чистою холодною водою (350 мл) і поставте на сильний вогонь. Коли вода закипить, посоліть її, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть картопля 20-25 хвилин, до м'якості скибочок.
Потім воду з картоплі злийте в окрему ємність. Картоплю розімніть у пюре. Додайте до пюре 2 ст. ложки картопляного відвару та перемішайте. Пюре не повинно бути надто щільним або рідким. Для приготування сирників знадобиться 330 г картопляного пюре.
Сир перекладіть у миску і розімніть вилкою, розбиваючи великі грудочки.
До сирної маси перекладіть картопляне пюре. Перемішайте до однорідності.
У сирно-картопляну основу вбийте яйце, всипте борошно (30 г), цукор і 1 щіпку солі.
Перемішайте до однорідності.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Вологими руками сформуйте з сирно-картопляного тіста круглі плескаті коржі і запануйте їх у борошні (30 г). У мене вийшло 8 сирників вагою 80-90 р.
Розігрійте сковороду з олією (50 мл) і обсмажте картопляні сирники на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки.
Читайте також:
На одній порції ви не зупинитесь: рецепт ніжних сирників із вишневою начинкою
Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт запечених помаранчевих сирників
Незабутня ніжність: рецепт запечених сирників із полуничним соусом
Таку смакоту захочеться їсти щодня: рецепт ніжного та апетитного львівського сирника
Помилка, про яку багато хто не знає: чому на сковорідці постійно пригорають сирники чи котлети