• Сайра консервована 250 гр;
Пропарений рис 120 гр.;
Цибуля ріпчаста 1 штука;
Курячі яйця 3 штуки;
Твердий сир 120 г;
Мариновані огірки 2 штуки
Майонез 4 стол.
Сіль за смаком

важливо!

  • Сайру в салаті можна замінити іншою рибою, наприклад, горбушею, івасі або скумбрією.
  • Для салату краще використовувати довгозерний або пропарений рис, щоб він не розварився до кашоподібного стану.

Цибулю необхідно очистити від лушпиння і нарізати невеликими кубиками. Якщо цибуля здається занадто гіркою, її можна замаринувати, заливши водою з додаванням чайної ложки оцту і цукру і залишивши на 15 хвилин, або просто залити окропом і залишити на 10 хвилин. Воду або маринад треба злити і дати цибулі обсохнути, відкинувши на сито.

Рис ретельно промиваємо доти, доки вода не буде прозорою. Викладаємо його в каструлю, заливаємо чистою водою та ставимо на вогонь. Додайте дрібку солі і варіть до готовності. Воду злийте, рису дайте охолонути.

Відкрийте банку з консервованою сайрою, розсол злийте. Рибу розімніть вилкою до отримання однорідної маси.

Яйця необхідно зварити круто - достатньо варити 20 хвилин|мінути| з моменту закипання води. Курячі яйця остудіть у холодній воді, очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків, натріть їх на великій тертці окремо.

Далі формуємо салат у такій послідовності:

Популярні новини зараз

"Ти циган": Андрусів жорстко образив українців, які виїхали за кордон

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще
  • викладіть рис першим шаром, змастіть майонезом;
  • викладіть сайру поверх рису і посипте цибулею;
  • знову змастіть салат майонезом;
  • викладіть у салат шар тертих білків і промажте майонезом;
  • мариновані огірки наріжте ножем маленькими кубиками. Викладіть шар огірків та змастіть майонезом;
  • посипте тертим жовтком курячих яєць, і знову промажте тонким шаром майонезу;
  • викладіть шар натертого сиру.

Останній шар салату за бажання можна прикрасити кількома ягідками журавлини і гілочкою петрушки. Дайте салату просочитися у холодильнику.

Читайте також:

Його називають "Клеопатра": рецепт чудового салату з куркою, крабовими паличками та помідорами

Від такої смакоти ніхто не відмовиться: рецепт салату з крабових паличок та печінки тріски

Здивуйте цією стравою своїх гостей: рецепт шведського закусочного салату з малосольним оселедцем

Таке не соромно поставити на новорічний стіл: рецепт незвичайного салату "Лисся шуба" з червоною рибою

Раніше його називали "Міністерський": рецепт ситного та ніжного салату, який можна готувати щодня