- Сайра консервована 250 гр;
важливо!
- Сайру в салаті можна замінити іншою рибою, наприклад, горбушею, івасі або скумбрією.
- Для салату краще використовувати довгозерний або пропарений рис, щоб він не розварився до кашоподібного стану.
Цибулю необхідно очистити від лушпиння і нарізати невеликими кубиками. Якщо цибуля здається занадто гіркою, її можна замаринувати, заливши водою з додаванням чайної ложки оцту і цукру і залишивши на 15 хвилин, або просто залити окропом і залишити на 10 хвилин. Воду або маринад треба злити і дати цибулі обсохнути, відкинувши на сито.
Рис ретельно промиваємо доти, доки вода не буде прозорою. Викладаємо його в каструлю, заливаємо чистою водою та ставимо на вогонь. Додайте дрібку солі і варіть до готовності. Воду злийте, рису дайте охолонути.
Відкрийте банку з консервованою сайрою, розсол злийте. Рибу розімніть вилкою до отримання однорідної маси.
Яйця необхідно зварити круто - достатньо варити 20 хвилин|мінути| з моменту закипання води. Курячі яйця остудіть у холодній воді, очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків, натріть їх на великій тертці окремо.
Далі формуємо салат у такій послідовності:
Як остання цифра вашої дати народження розкриває таємниці майбутнього до 2026 року
Бабуся Ані Трінчер розповіла про пластичні операції внучки: "Була мила, гарненька дитинка. А тепер..."
Весна прийшла, а ціни кусаються: скільки коштують помідори та огірки в Україні перед Великоднем
Зростання пенсій, обвал цін на ліки, масова мобілізація, заборона на риболовлю та лікарняні: квітень багато змінить
- викладіть рис першим шаром, змастіть майонезом;
- викладіть сайру поверх рису і посипте цибулею;
- знову змастіть салат майонезом;
- викладіть у салат шар тертих білків і промажте майонезом;
- мариновані огірки наріжте ножем маленькими кубиками. Викладіть шар огірків та змастіть майонезом;
- посипте тертим жовтком курячих яєць, і знову промажте тонким шаром майонезу;
- викладіть шар натертого сиру.
Останній шар салату за бажання можна прикрасити кількома ягідками журавлини і гілочкою петрушки. Дайте салату просочитися у холодильнику.
Читайте також:
Його називають "Клеопатра": рецепт чудового салату з куркою, крабовими паличками та помідорами
Від такої смакоти ніхто не відмовиться: рецепт салату з крабових паличок та печінки тріски
Здивуйте цією стравою своїх гостей: рецепт шведського закусочного салату з малосольним оселедцем
Раніше його називали "Міністерський": рецепт ситного та ніжного салату, який можна готувати щодня