Цей витончений салат-рулет з морською капустою та крабовими паличками - справжня страва для гурманів, чудове частування для святкового столу.
В його основі лежить той же принцип, що і у знаменитого "Царського рулету", але замість червоної риби тут чудово поєднуються ламінарія та ароматні крабові палички. Цей рецепт пропонує кулінарну пригоду, в ході якої ми приготуємо, наріжемо, зберемо і згорнемо смачний салат у формі рулету.
Інгредієнти (на 5 порцій):
- Картопля - 200 г
- Морква – 200 г
- Крабові палички – 100 г
- Морська капуста – 150 г
- Цибуля - 70 г
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 4-5 ст. ложок
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Лимон (за бажанням, для прикраси) – за смаком
Кроки приготування:
-
Підготовка продуктів:
- Вимийте моркву, картоплю та яйця. Покладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь.
- Яйця варіть до твердої шкаралупи (10 хвилин), потім остудіть у холодній воді. Картоплю та моркву варіть довше - 25-30 хвилин, остудіть готові овочі.
-
Підготовка інгредієнтів:
Популярні новини заразТепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
- Натріть моркву на дрібній тертці.
- Очистіть та натріть яйця.
- Натріть крабові палички на середній тертці.
- Натріть картоплю.
- Наріжте цибулю дрібними кубиками, а морську капусту наріжте довільно.
-
Складання та формування рулету:
- Підготуйте лист фольги.
- Викладіть першим шаром на фольгу моркву, посоліть і поперчіть. Змастіть майонезом.
- Укладіть шар картоплі. Посолити, поперчити і змастити майонезом. Розкладіть яйця поверх, посипте сіллю та перцем, змастіть майонезом.
- Покладіть шар цибулі, а потім морської капусти. Змастіть майонезом.
- Завершіть шаром крабових паличок, трохи змастіть майонезом.
-
Згортання та охолодження:
- Згорніть салат рулетом. Загорніть його у фольгу і поставте в холодильник на 2-3 години.
-
Подача та прикраса:
- Перекладіть рулет на блюдо і прикрасьте смужками морської капусти та петрушкою. За бажанням додайте скибочки лимона.
- Подавайте рулет повністю або порційно нарізаним.
- Смачного!
Читайте також: