Цей витончений салат-рулет з морською капустою та крабовими паличками - справжня страва для гурманів, чудове частування для святкового столу.

В його основі лежить той же принцип, що і у знаменитого "Царського рулету", але замість червоної риби тут чудово поєднуються ламінарія та ароматні крабові палички. Цей рецепт пропонує кулінарну пригоду, в ході якої ми приготуємо, наріжемо, зберемо і згорнемо смачний салат у формі рулету.

Інгредієнти (на 5 порцій):

  • Картопля - 200 г
  • Морква – 200 г
  • Крабові палички – 100 г
  • Морська капуста – 150 г
  • Цибуля - 70 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 4-5 ст. ложок
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Лимон (за бажанням, для прикраси) – за смаком

Кроки приготування:

  1. Підготовка продуктів:

    • Вимийте моркву, картоплю та яйця. Покладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь.
    • Яйця варіть до твердої шкаралупи (10 хвилин), потім остудіть у холодній воді. Картоплю та моркву варіть довше - 25-30 хвилин, остудіть готові овочі.
  2. Підготовка інгредієнтів:

    Популярні новини зараз

    Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

    Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

    Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

    Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

    Показати ще
    • Натріть моркву на дрібній тертці.
    • Очистіть та натріть яйця.
    • Натріть крабові палички на середній тертці.
    • Натріть картоплю.
    • Наріжте цибулю дрібними кубиками, а морську капусту наріжте довільно.
  3. Складання та формування рулету:

    • Підготуйте лист фольги.
    • Викладіть першим шаром на фольгу моркву, посоліть і поперчіть. Змастіть майонезом.
    • Укладіть шар картоплі. Посолити, поперчити і змастити майонезом. Розкладіть яйця поверх, посипте сіллю та перцем, змастіть майонезом.
    • Покладіть шар цибулі, а потім морської капусти. Змастіть майонезом.
    • Завершіть шаром крабових паличок, трохи змастіть майонезом.
  4. Згортання та охолодження:

    • Згорніть салат рулетом. Загорніть його у фольгу і поставте в холодильник на 2-3 години.
  5. Подача та прикраса:

    • Перекладіть рулет на блюдо і прикрасьте смужками морської капусти та петрушкою. За бажанням додайте скибочки лимона.
    • Подавайте рулет повністю або порційно нарізаним.
    • Смачного!

Читайте також: