Інгредієнти:
- 1,5 кг свинячого сала
- 15 зубчиків часнику
- 3 столові ложки великої солі
- 3 лаврові листи
- Запашний перець горошком (за смаком)
- Чорний перець горошком (за смаком)
Інструменти:
- Ніж шеф-кухаря
Крок 1: Приготування розсолу
- У велику каструлю налийте воду і додай сіль (1 столова ложка на літр води).
- Покладіть лавровий лист та перець горошком.
- Доведіть суміш до кипіння, потім зніміть з вогню і дай охолонути до 60 градусів.
Крок 2: Замочування сала в розсолі
- Помісти свиняче сало у зручну ємність шкірою вгору.
- Залий сало теплим розсолом, додай 5 зубчиків часнику, розрізаних навпіл.
- Встанови гніт зверху і залиши сало на 3 дні при кімнатній температурі.
Крок 3: Підготовка сала до вживання
- Після трьох днів витягни сало з розсолу та обсуши його паперовими рушниками.
- Зроби надрізи у салі кожні 5-7 см.
- Наповнить надрізи половинками 10 зубчиків часнику.
- Накрий сало харчовою плівкою та постав у холодильник на 2 дні.
Крок 4: Подача страви
Популярні новини зараз
Показати ще
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
- Подавай сало, попередньо підморожене, із хлібом.
- Смачного!
Читайте також: