Грузія - країна з багатою історією та культурою, яка відбивається і на її кухні. Одна з найвідоміших грузинських страв - чоловіки, який є холодцем зі свинячих ніжок.

Детальніше про приготування холодцю по-грузинськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування холодцю по-грузинськи нам знадобиться:

  • 2 свинячі ніжки
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 лавровий лист
  • 5 горошин запашного перцю
  • 5 горошин чорного перцю
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка винного оцту
  • зелень для прикраси

Спосіб приготування холодцю по-грузинськи:

  1. Свинячі ніжки добре промийте і залийте холодною водою для холодцю по-грузинськи. Залишіть на ніч у холодильнику.
  2. Наступного дня ніжки знову промийте і покладіть у каструлю. Залийте холодною водою, щоб вона покривала ніжки на 2-3 див.
  3. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки закипить, злийте воду та промийте ніжки.
  4. Залийте ніжки холодною свіжою водою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального та варіть 2 години.
  5. Через 2 години додайте в каструлю моркву, цибулину, лавровий лист, запашний перець, чорний перець та сіль. Варіть ще 1:00.
  6. Через 3 години м'ясо повинне зваритися та легко відокремлюватися від кісток.
  7. Вийміть ніжки з бульйону, остудіть і розріжте вздовж трубчастої кістки. Видаліть всі кісточки.
  8. М'ясо та шкіру поріжте на дрібні шматочки.
  9. Бульйон процідіть і додайте до нього подрібнений часник. Прокип'ятіть 2-3 хвилини.
  10. М'ясо викладіть у форму для холодцю, заправте винним оцтом, посипте рубаною зеленню і перемішайте.
  11. Залийте м'ясо провареним бульйоном із часником.
  12. Помістіть холодець по-грузинському в холодильник на добу для застигання.
  13. Коли холодець по-грузинському застигне, обережно зніміть з поверхні зайвий жир.
  14. Дістаньте холодець по-грузинськи з форми, наріжте порційно і подавайте на стіл, посипавши чорним меленим перцем і прикрасивши зеленню.

Поради з приготування холодцю по-грузинськи

  • Для приготування холодцю по-грузинському найкраще використовувати свинячі ніжки з невеликою кількістю м'яса.
  • Щоб бульйон вийшов прозорим, не допускайте сильного кипіння.
  • Якщо ви хочете, щоб холодець по-грузинському був гострішим, додайте в бульйон більше чорного перцю.
  • Для прикраси холодцю по-грузинськи можна використовувати будь-яку зелень за смаком.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Надя Дорофєєва відверто розкрила свій бутон: ось це ракурс

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Ідеальний час для посадки озимої цибулі: найкращі сорти для казкового урожаю

Свіжий урожай огірків радуватиме всю зиму: як вирощувати "хрусткі" при заморозках

Показати ще

Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві