Якщо у вас раптом завалялося трохи картопляного пюре, і ви не знаєте, куди його застосувати, цей рецепт допоможе вийти з ситуації.

М'які та рум'яні картопляні коржі з простих та доступних продуктів полюбляються кожній господині. Ніжне картопляне тісто відмінно доповнене начинкою з курячого м'яса та сиру - коржики виходять дуже ароматні та смачні.

Отже, для приготування цієї страви знадобиться такий набір продуктів:

  • картопля – 5-7 шт.;
  • курячі стегна - 2 шт.;
  • сир – 100-150 г;
  • мука - 4-5 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • масло рослинне

Заздалегідь для цієї страви потрібно відварити картоплю (у шкірці) та курячі стегна у підсоленій воді.

Картоплю чистимо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо сіль, чорний перець, борошно та яйця. Замішуємо тісто – воно залишається липким, тому краще замішувати ложкою.

Для приготування начинки необхідно:

  • сир нарізати скибочками;
  • курку розбираємо на шматочки (волокна).
Тісто ділимо навпіл і одну половину відправляємо на розігріту сковороду в невелику кількість олії.

Змочуючи ложку водою, вирівнюємо тісто на сковороді.

Популярні новини зараз

Велике церковне свято 10 червня: що не можна робити і навіщо уникати води сьогодні

Тарас Цимбалюк розкрив свою дивну навичку: на шоу "Холостяк" може дуже знадобитись

Як знакам Зодіаку пережити спеку: гороскоп виживання по-українськи

Мобілізація чоловіків передпенсійного віку: правила для 50+ посилюються – ТЦК вже готові

Показати ще

Поступово викладаємо шар із курки та сиру.

Зверху накриваємо картопляним тестом, що залишився. Так само мокрою ложкою вирівнюємо поверхню коржика.

Обсмажуємо на повільному нагріванні по 7-8 хвилин із кожного боку.

Щоб перевернути коржик, використовуйте велику тарілку, змащену олією.
Читайте також: