Що може бути смачніше курячого філе, тушкованого в томатному соусі? Тільки цей незрівнянний рецепт, де крім курки ще є мисливські ковбаски та квасоля.
І справді, курка тушкована з ковбасками і квасолею в глибокій сковороді - це ситна і дуже смачна страва. Готується воно швидко та просто. До речі, м'ясо можна взяти й пожирніше, наприклад, яловичину чи свинину, але часу на його приготування потрібно більше.
Отже, щоб приготувати куряче філе з ковбасками та квасолею, знадобиться такий набір продуктів:
- куряче філе (різане довгастими шматочками) – 750 г;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець за смаком;
- паприка - 1 ч.л. л.;
- олія оливкова - 2 ст. л.;
- цибуля ріпчаста (різана тонкими смужками) - 1 шт.;
- ковбаски копчені (різані кружальцями) – 230 г;
- часник (подрібнений) – 2 зубки;
- помідори консервовані без шкірки (різані кубиками) – 400 г;
- бульйон курячий - 1/2 склянки;
- квасоля біла консервована (осушена) – 450 г;
- петрушка свіжа (дрібно рубана) – 2 ст. л.
Куряче філе потрібно помити, просушити паперовим рушником, посипати сіллю, чорним перцем та паприкою з усіх боків.
У великій сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 1 столову ложку оливкової олії. Його можна замінити будь-яким іншим рослинним або соняшниковим. Коли масло розігріється, викладаємо порізане м'ясо, обсмажуємо його, доки воно не побіліє, близько 2 хвилин з кожного боку. Перекласти філе на тарілку.
Налити в сковороду масло, що залишилося, висипати цибулю, ковбаски і смажити близько 5 хвилин. Потім викласти часник і смажити, помішуючи ще 1 хвилину. Додати помідори, бульйон та квасолю, готувати близько 3 хвилин.
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Куряче філе викласти в сковороду загальною масою і готувати 3-5 хвилин. Посипати блюдо петрушкою, посолити і поперчити до смаку, перемішати.
Подавати страву одразу ж.
Нагадаємо, що дієтологи рекомендують вживати бобові не менше трьох разів на тиждень. Ще б пак, незалежно від сорту та кольору квасоля вважається дуже цінним продуктом: у ній міститься необхідний нашому організму рослинний білок, а також цілий набір вітамінів і мінералів.
Читайте також:
Не залишиться жодної кісточки: як почистити оселедець, перетворивши його на ідеальне філе
Тітка Сара зводила цим усіх з розуму: рецепт рибних котлет по-одеськи, які готуються з філе
Вони прикрасять новорічний стіл: рецепт відбивних із курячого філе в томатному клярі
Ця страва захопить кожного гостя: рецепт ніжної та соковитої новорічної буженини з курячого філе.
Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе