Без цього салату не обходиться жодне святкування Нового року – це олів'є. Його подарував нам у XIX столітті ресторатор Люсьєн Олів'є, і з того часу ця святкова страва набула багато варіацій. Наприклад, все більше людей відмовляються від м'яса, тому, щоб не відмовлятися від улюблених ласощів, доводиться змінювати рецепт. Давайте розглянемо рецепт "Олів'є" з крабовими паличками та яблуком.
Продукти (на 6 порцій) Крабові палички – 150 г Картопля – 2 шт. Морква – 100 г Яблуко кисло-солодке - 70 г Огірки солоні – 2 шт. Яйця – 2 шт. Цибуля ріпчаста - 0,5 шт. Цибуля зелена - 2-3 пера Майонез - 60-80 г або до смаку Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком
Моркву та картоплю помиємо, складемо в каструлю з водою, поставимо на нагрівання і доведемо до кипіння. Морква та картопля будуть готові хвилин через 40 після закипання води.
Яйця зваримо круто (8-10 хвилин після закипання води). Остудимо їх у холодній воді.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Овочі та яйця готові. Дочекаємось, поки вони охолонуть.
Очистимо овочі та яйця.
Наріжемо моркву та яйця.
Цибулю очистимо і наріжемо кубиками. Черга за огірками та яблуком. Наріжемо їх шматочками такого ж розміру, як інші продукти.
Нарізані компоненти салату складемо в миску.
Додамо майонез, сіль та перець.
Дрібно наріжемо зелену цибулю і додамо її в салат.
Салат можна викласти в салатник, а можна подати, використовуючи кулінарне кільце.
При подачі прикрасити салат олив'є скибочками яблук та листочками петрушки.
Читайте також:
Замініть в салаті Олів'є солоні огірки та ковбасу на ці два продукти – результат вас здивує
Так робила тітка Сара для всієї Одеси: рецепт салату "Олів'є" єврейською, який подається в лаваші
Гості здивуються: рецепт салату Олів'є, яким готували 100 років тому. Це найправильніший
Олів'є врятовано: дієтолог назвала корисну альтернативу майонезу