Спочатку квасоляний пиріг був поширений у середземноморській кухні, проте незабаром став популярним у багатьох інших країнах, включаючи й Україну. Ще б пак, рослинні волокна квасолі благотворно впливають на стан травної системи, сприяють очищенню кишечника, виводять накопичені шлаки і токсини з організму. Також вона містить важливі вітаміни та мікроелементи для нашого здоров'я, такі як вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), С, Н, РР, а також мінерали: цинк, магній, залізо, калій та інші.
Квасоль слід заздалегідь замочити на кілька годин. Набряклу квасолю відварити, на це піде хвилин 40. Зварену квасолю остудити. (Можна використовувати консервовану квасолю.)
Подрібнити до однорідності і відставити квасоляну масу поки що убік.
Печериці нарізати. Можна особливо не дрібнити.
Цибулю почистити і нарізати дрібно.
Обсмажені гриби з цибулею викласти в миску та відставити убік.
Наталія Денисенко несподівано подала на розлучення з Андрієм Федінчиком: справа вже у суді
Салат, який заткне за пояс "Цезар": легко, швидко та неймовірно смачно, рецепт
Повалився разом із режимом: путініст Михайло Боярський потрапив до лікарні після падіння зі сцени
Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити
Помідори подрібнити, використовуючи блендер.
Кріп дрібно порубати ножем.
Отриману томатну масу з'єднати в одній ємності з цибульно-грибною сумішшю та квасолевим пюре.
Посолити, приправити. Додати кріп та борошно. Ложкою активно все перемішати.
Половину натертого сиру додати до отриманої квасолево-грибної маси. Перемішати.
Застелити дно форми пергаментом для випічки, це надалі допоможе акуратно витягти пиріг із форми.
Приготовлену масу викласти у форму. Верхнім шаром викласти другу частину сиру.
Попередньо розігріти духовку до температури 180⁰С. Квасоляний пиріг з грибами та сиром випікати 45-50 хвилин.
Готовий пиріг-запіканку слід повністю остудити у формі.
Потім дуже акуратно викласти із форми на блюдо та розрізати.
Читайте також:
У Німеччині це називають "чоловічою закускою": рецепт курячого філе з ковбасками та квасолею
Так робили наші бабусі: як зварити квасолю втричі швидше. Ця хитрість вас здивує