Картопляна запіканка «Гатто ді Патате» входить до десятки найвідоміших і найсмачніших страв неаполітанської кухні. Так, у 1769 році король Неаполя Карл Фердинанд IV одружився з Марією Кароліною Австрійською. На урочистість з'їхалася вся європейська знать і привезла із собою найкращих кухарів-французів. Саме вони й познайомили неаполітанських кулінарів із стравою з нового продукту – картоплі.

Продукти (на 6 порцій)

  • картопля середня - 7 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • ковбаса – 150-200 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • соус болоньєз - 250-300 г;
  • моцарела - 250 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • мускатний горіх;
  • панірувальні сухарі;
  • олія для змащування форми.

Насамперед для приготування гато відварюємо в мундирі картопля, до готовності. Очищаємо від шкірки і перетворюємо на пюре, поки картопля ще не охолола - нам потрібна велика консистенція.

Додаємо яйця, тертий твердий сир, порізану дрібним кубиком будь-яку ковбасу чи шинку. Солимо, перчимо та додаємо мускатний горіх. Все ретельно перемішуємо.

Форму змащуємо олією і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо половину картопляної маси.

Далі викладаємо шар соусу болоньєз на картопляну масу.

Викладаємо сир моццарела, нарізаний скибочками.

Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Навіть "смужку" показала: відома українська блогерка похвалилася "дорослими фото"

Показати ще

Викладаємо частину картопляної маси, що залишилася.

Посипаємо на третім твердим сиром (наприклад, грана-падано).

Посипаємо тонким шаром панірувальних сухарів.

Запікаємо картопляну запіканку в духовці при 180 градусах близько 30 хвилин.

Готову запіканку можете подавати і в гарячому, і в холодному вигляді.

Читайте також:

Ви навіть не уявляєте, наскільки це смачно: рецепт картопляної запіканки з сиром, від якої неможливо відмовитись

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.