Для приготування чудового яловичого стейку на сковороді-грилі з апетитним гірчичним соусом, підготуємо необхідні інгредієнти для чотирьох порцій:
- 450 г яловичого стейку-костриця (вирізка з очеревини)
- 1 чайна ложка гірчиці дижонської
- 3/4 чайної ложки цукру
- 1,5 столові ложки жирних вершків
- 3/8 чайної ложки солі
- 0,25 чайної ложки меленого чорного перцю
- 1 чайна ложка рослинної олії
- Рослинна олія для змащування
- 1,5 чайних ложки подрібненого часнику
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки свіжої рубаної кінзи
Крок 1: Розігрійте сковороду для гриля на сильному вогні, щоб досягти високої температури.
Крок 2: Змастіть яловичий стейк рослинним маслом, рівномірно посипте його сіллю та перцем з усіх боків. Покладіть м'ясо на розігріту сковороду і смажте приблизно 5 хвилин із кожного боку. Після цього дайте стейку відпочити протягом трьох хвилин.
Крок 3: На середньо-сильному вогні розігрійте невелику сковороду, додайте 1 чайну ложку олії, потім покладіть подрібнений часник і готуйте його близько 30 секунд. Поступово введіть у сковороду соєвий соус, гірчицю та цукор, продовжуйте готувати суміш ще приблизно 1 хвилину.
Крок 4: Зніміть сковороду з плити, додайте вершки та 1 столову ложку свіжої рубаної кінзи.
Крок 5: Наріжте готовий стейк на скибочки по діагоналі, посипте кінзою, що залишилася, і подавайте негайно, супроводжуючи страву ароматним гірчичним соусом. Насолоджуйтесь чудовим поєднанням м'якості м'яса та насиченості смаку соусу!