Для приготування чудового яловичого стейку на сковороді-грилі з апетитним гірчичним соусом, підготуємо необхідні інгредієнти для чотирьох порцій:

  • 450 г яловичого стейку-костриця (вирізка з очеревини)
  • 1 чайна ложка гірчиці дижонської
  • 3/4 чайної ложки цукру
  • 1,5 столові ложки жирних вершків
  • 3/8 чайної ложки солі
  • 0,25 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 1 чайна ложка рослинної олії
  • Рослинна олія для змащування
  • 1,5 чайних ложки подрібненого часнику
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки свіжої рубаної кінзи

Крок 1: Розігрійте сковороду для гриля на сильному вогні, щоб досягти високої температури.

Крок 2: Змастіть яловичий стейк рослинним маслом, рівномірно посипте його сіллю та перцем з усіх боків. Покладіть м'ясо на розігріту сковороду і смажте приблизно 5 хвилин із кожного боку. Після цього дайте стейку відпочити протягом трьох хвилин.

Крок 3: На середньо-сильному вогні розігрійте невелику сковороду, додайте 1 чайну ложку олії, потім покладіть подрібнений часник і готуйте його близько 30 секунд. Поступово введіть у сковороду соєвий соус, гірчицю та цукор, продовжуйте готувати суміш ще приблизно 1 хвилину.

Крок 4: Зніміть сковороду з плити, додайте вершки та 1 столову ложку свіжої рубаної кінзи.

Крок 5: Наріжте готовий стейк на скибочки по діагоналі, посипте кінзою, що залишилася, і подавайте негайно, супроводжуючи страву ароматним гірчичним соусом. Насолоджуйтесь чудовим поєднанням м'якості м'яса та насиченості смаку соусу!

Читайте також:

Популярні новини зараз

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Показати ще