Про це мало хто знає, але яловича мова містить велику кількість білка і заліза, а також практично весь ряд вітамінів групи В і багато вітаміну В12. Саме тому дієтологи часто рекомендують включати його до раціону при анемії, а також дітям, вагітним жінкам, людям, які перенесли операції. Він підійде і для святкового столу, і для ранкових бутербродів, і як інгредієнт для безлічі страв.
Звичайно, відварена яловича мова вже делікатес, але, приготовлена за цим рецептом, вона стає зовсім іншою. Щільне, але м'ясо, чудовий аромат, привабливий вигляд, насичений колір - все це запіканка з язика з помідорами та сметаною.
Інгредієнти:
- мова яловича - 1 шт.
- вершкове масло - 100 г
- сметана - 500 гр
- помідори - 400 г
- яйця – 3-4 шт.
- цибуля - 3-4 шт.
- оцет винний чи яблучний - 2 ст. л.
- мука - 1 ст. л.
- кінза, зелень петрушки
- сіль, перець (мелений і горошком) до смаку.
- Найважливіше - придбати по-справжньому якісний продукт: запах у хорошої мови повинен бути природним м'ясним, колір - трохи фіолетовим, ліловим або рожевим, а його текстура повинна бути досить м'якою, але в той же час податливою (при натисканні мова повинна досить швидко прийняти первісну форму).
Перед тим, як почати готувати яловичу мову, її добре промити, не знімаючи з неї плівки, а потім язик замочують як мінімум на годину в холодній воді.
Далі яловичу мову потрібно відварити 2-2,5 години, змінюючи воду в процесі варіння двічі, а приблизно за півгодини до закінчення варіння слід додати різні коріння, лавровий лист, спеції та цибуля.
важливо!
Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
- У жодному разі не потрібно солити мову на самому початку готування!
Коли яловичий язик звариться, його заливають холодною водою - шкірка в даному випадку набагато швидко відійде, і її не важко зняти. Нарізати на шматки завтовшки 1 див.
Викласти масу зі сковороди в лист для запікання, полити збитими яйцями і запекти в духовці протягом 10-15 хв. при 170 °C
Читайте також:
Її обожнюють і діти, і дорослі: рецепт картопляної запіканки з яйцями, моцарелою та ковбаскою
Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.