Про це мало хто знає, але яловича мова містить велику кількість білка і заліза, а також практично весь ряд вітамінів групи В і багато вітаміну В12. Саме тому дієтологи часто рекомендують включати його до раціону при анемії, а також дітям, вагітним жінкам, людям, які перенесли операції. Він підійде і для святкового столу, і для ранкових бутербродів, і як інгредієнт для безлічі страв.

Звичайно, відварена яловича мова вже делікатес, але, приготовлена ​​за цим рецептом, вона стає зовсім іншою. Щільне, але м'ясо, чудовий аромат, привабливий вигляд, насичений колір - все це запіканка з язика з помідорами та сметаною.

Інгредієнти:

  • мова яловича - 1 шт.
  • вершкове масло - 100 г
  • сметана - 500 гр
  • помідори - 400 г
  • яйця – 3-4 шт.
  • цибуля - 3-4 шт.
  • оцет винний чи яблучний - 2 ст. л.
  • мука - 1 ст. л.
  • кінза, зелень петрушки
  • сіль, перець (мелений і горошком) до смаку.
важливо!
  • Найважливіше - придбати по-справжньому якісний продукт: запах у хорошої мови повинен бути природним м'ясним, колір - трохи фіолетовим, ліловим або рожевим, а його текстура повинна бути досить м'якою, але в той же час податливою (при натисканні мова повинна досить швидко прийняти первісну форму).

Перед тим, як почати готувати яловичу мову, її добре промити, не знімаючи з неї плівки, а потім язик замочують як мінімум на годину в холодній воді.

Далі яловичу мову потрібно відварити 2-2,5 години, змінюючи воду в процесі варіння двічі, а приблизно за півгодини до закінчення варіння слід додати різні коріння, лавровий лист, спеції та цибуля.

важливо!

Популярні новини зараз

Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня

Ціни на цитрусові в Україні: як змінилися вартість апельсинів, бананів та лимонів у квітні 2025 року

Салат, який заткне за пояс "Цезар": легко, швидко та неймовірно смачно, рецепт

Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити

Показати ще
  • У жодному разі не потрібно солити мову на самому початку готування!

Коли яловичий язик звариться, його заливають холодною водою - шкірка в даному випадку набагато швидко відійде, і її не важко зняти. Нарізати на шматки завтовшки 1 див.

Цибулю нарізати кубиками.
У сковороді розтопити частину вершкового масла|мастила| і підсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати нарізану мову та 1 ст. л. борошна. Обсмажити всі разом протягом 5-7 хв.
Помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку і нарізати скибочками.
Додати|добавляти| нарізані помідори, 2 ст. л. оцту та протушкувати страву протягом 5 хв.
Додати сметану, подрібнену зелень петрушки, кінзу, посолити і поперчити до смаку. Довести до кипіння.
Тим часом яйця добре збити міксером.

Викласти масу зі сковороди в лист для запікання, полити збитими яйцями і запекти в духовці протягом 10-15 хв. при 170 °C

Читайте також:

Її обожнюють і діти, і дорослі: рецепт картопляної запіканки з яйцями, моцарелою та ковбаскою

Ви навіть не уявляєте, наскільки це смачно: рецепт картопляної запіканки з сиром, від якої неможливо відмовитись

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.