Рис – 180 г Курячі серця - 200 г Печериці – 150 г Цибуля ріпчаста – 40 г (0,5 шт.) Морква – 50 г (0,5 шт.) Часник – 2 зубчики Сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком) Перець чорний мелений – щіпка (за смаком) Зіра (насіння) – щіпка (за смаком) Олія - ​​30 мл (2 ст. ложки) Петрушка свіжа (для подачі) – кілька гілочок

У серця видаляємо великі судини, зайвий жир. Серця розрізаємо навпіл, промиваємо, видаляючи згустки крові, обсушуємо.

Печериці протираємо вологим кухонним рушником, нарізаємо тонкими скибочками.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо серця на помірному вогні приблизно 15 хвилин.

Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Очищену моркву нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на тертці для моркви корейською.

Через час додаємо цибулю до серця. Помішуючи, готуємо до прозорості цибулі, близько 2-3 хвилин.

Моркву викладаємо до серця і цибулі і обсмажуємо 3 хвилини.

Туди ж відправляємо печериці.

Популярні новини зараз

Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Показати ще
важливо!
  • Обов'язково просушіть гриби. Інакше, увібравши зайву вологу, вони втратять свої смакові якості.

Перемішуємо всі інгредієнти у сковороді та накриваємо кришкою. Готуємо хвилин 5, печериці повинні пустити сік.

Рис добре промиваємо до прозорої води. Викладаємо рис у сковороду, обсмажуємо вміст хвилини.

Вливаємо 250 мл води.

Відразу ж додаємо сіль, мелений перець та зіру.

Часник натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Додаємо часник у сковороду.
Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім готуємо на тихому вогні 15-20 хвилин, до готовності рису.

Зелень дрібно нарізаємо і додаємо до рису з курячими сердечками та печерицями наприкінці приготування. Перемішуємо і даємо страві ще 5 хвилин постояти під кришкою.

Читайте також:

У такий сніданок закохається вся родина: рецепт рисових биточків із яйцями та борошном

Корисні чи небезпечні? Експерти роз'яснили, скільки можна їсти мандаринів і кому вони протипоказані

Худнеєте за лічені дні: що треба їсти на сніданок, щоб швидко скинути вагу

Помилка, яку ми повторюємо щодня: чому не рекомендується пити каву з молоком