В українській кухні найчастіше цибуля використовується як додатковий інгредієнт: з нього готують засмажки та маринади, додають у салати, супи та гарячі страви. Але мало хто здогадується, що цибуля може стати основним інгредієнтом для смачної закуски.
Так, наприклад, в домашніх умовах легко приготувати запечену цибулю в духовці, якщо чітко слідувати крокам у рецепті.
Для цього потрібно насамперед підготувати такі продукти:
- цибуля ріпчаста (будь-яка, і біла, і червона) - 3 штуки;
- рослинна олія – 3 чайн.л.;
- розмарин (або чебрець) – 3 штуки;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком
Важливо!
- Даний рецепт розрахований на великі цибулини, дрібніші запікаються менше часу;
- Замість свіжих гілочок (розмарин або чебрець) можна використовувати сухі трави та спеції за смаком.
Головки цибулі потрібно очистити від зовнішнього лушпиння, залишивши внутрішню. Вимити в холодній воді та кожну головку добре обсушити паперовими рушниками.
Далі потрібно зробити на кожній цибулинці глибокі надрізи хрест-навхрест, не доходячи до її заснування, і трохи розкрити розрізи, що вийшли.
Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Кожну головку цибулі необхідно укласти на фольгу. Кра фольги підігніть догори, але до кінця не загортайте.
Кожну цибулину полити столовою ложкою олії та посипати сіллю, чорним перцем та щіпкою орегано.
У кожну головку цибулі додати кілька листочків розмарину.
Запікайте цибулю в духовці, попередньо розігрітій до 190 ° С близько однієї години - точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та розміру цибулин. Перевірте готовність, відкривши фольгу - цибуля повинна стати м'якою.
Подати у вигляді гарніру до основної страви з м'яса чи риби.
Чому ви раніше цього не робили? Рецепт швидкої смакоти з фаршу з цибулею та морквою на сковороді
І навіть двох шматочків вам буде мало: рецепт ситного пирога з цибулею та картоплею у духовці
Воно танутиме в роті: рецепт ніжного та соковитого м'яса на цибульній подушці в духовці
Його з'їдають до останньої крихти: рецепт французького картопляного салату з цибулею та гірчицею