Вареники є однією з найвідоміших та найулюбленіших страв української кухні. Їх смак безпосередньо залежить не тільки від начинки, яких – неймовірна множина, а й від тіста. І справді, чим ніжніше і м'якше тісто на вареники, тим краще і насиченіший їхній смак.

Отже, щоб приготувати ідеальні вареники, знадобиться такий набір продуктів:

  • пшеничне борошно - 2.5 склянки;
  • вода 0.5 склянки;
  • яйця – 1 штука;
  • олія - ​​1 стол.л.;
  • сіль 1 чайн.
Важливо!
  • Борошна в тісто може піти як більше, так і менше заявленої кількості, потрібно буде дивитися на консистенцію при замісі.
  • Рослинну олію краще брати рафіновану.
  • Сіль регулюйте на свій смак.

Просійте в миску більшу частину борошна. Це робиться для того, щоб наситити її повітрям, що дозволяє зробити майбутнє тісто більш рівномірним.

Всипте в борошно сіль|соль|.

У центрі зробіть ямку і влийте в неї яйце, що розбовтане виделкою. Потім влийте олію.

А потім почніть вливати воду, одночасно замішуючи тісто вилкою - повинна вийти досить рідка маса.

Популярні новини зараз

Вся ваша консервація здується або стане каламутною: якими кришками не можна закривати банки із заготовками

У мережі показали, як затопить Київ, якщо росіяни підірвуть Київську ГЄС

Що потрібно зробити, щоб огірки не загорталися і росли рівними: проста хитрість, яка вирішить проблему

Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною

Показати ще

На цьому етапі додаємо порціями борошно, що залишилося, замішуючи тісто в міру загущення спочатку вилкою, потім руками. Поступово воно стане гладкішим і менш липким. Місите тісто потрібно довго, до повної однорідності.

Зберіть вимішане тісто в кулю, покладіть його в пакет і заберіть у холодильник на півгодини. За цей час борошно остаточно вбере всю воду, і в ній розвинеться клейковина, яка відповідає за еластичність.

Дістаньте тісто, що відпочило, з холодильника і дайте трохи зігрітися. Потім розкотіть на столі, присипаному борошном, тонкий пласт. Наріжте з нього кружечки відповідною формою, покладіть у центр начинку. Зліпіть вареники будь-яким способом.

Відваріть вареники та подавайте до столу.

Читайте також:

Позбавтеся тяжкості в шлунку і налагодіть травлення: як відновити організм після свят

Вони так і просяться, щоб їх їли двома виделками: рецепт новорічних гарбузових вареників з картоплею у піджарці

Насолода для всієї родини: рецепт дріжджового пирога з тушкованою капустою в молоці та вареними яйцями

Однієї порції вам точно буде мало: рецепт апетитних вареників із сирою картоплею. Такого ви не куштували

Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи