Насамперед потрібно підготувати всі продукти за списком:
Для тесту: Картопля - 400 г Яйце - 1 шт. Сметана – 1 ст. ложка Борошно - 300 г (2 неповні склянки об'ємом 250 мл) Сіль за смаком * Для начинки: Кабачки - 300 г Сир плавлений - 80 г Цибуля ріпчаста - 70 г Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Часник сушений - 0,5 ч. ложки Сушений орегано - 0,5 ч. ложка Олія - 3-4 ст. ложкиКартоплю очистити, вимити та довільно нарізати. Викласти в каструлю, залити водою і на вогні вище за середнє довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити картоплю до готовності приблизно 25-30 хвилин. Потім воду злити.
Картопля розім'яти в пюре за допомогою товкача. Трохи картоплю остудити.
Перекласти пюре у миску. Вбити яйце, додати|добавляти| сметану, сіль|соль| і мелений перець за смаком.
Частками підсипати в миску борошно.
Кабачки вимити і обсушити.
Натерти кабачки на середній тертці, можна відразу в миску. Посолити і залишити на 10 хвилин.
Через час добре віджати кабачки і злити сік, що виділився.
"Тисяча Зеленського": скільки українців отримають і чи вистачить на всіх грошей
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Плавлений сир натерти на середній тертці.
Цибулю очистити, промити і нарізати невеликими кубиками.
Сковороду розігріти, влити трохи олії (приблизно 1 ст. ложку). Викласти цибулю і смажити її 3-4 хвилини, помішуючи до невеликої рум'яності.
Додати в сковороду плавлений сир та спеції: сіль, мелений перець, часник та орегано.
Перемішати інгредієнти та залишити на плиті на 1-2 хвилини. Все начинка готова.
Картопляне тісто розділити на невеликі шматочки.
Кожен шматочок тіста розкотити в тонкий плоский коржик.
На край коржі викласти щедру ложку кабачкової начинки.
Закрити начинку другою половиною тесту та защипати краї.
Зайві нерівні краї тіста можна обрізати ножем.
У сковороді розігріти олію і викласти заготовки пиріжків. Смажити пиріжки по 3 хвилини з кожного боку, до появи рум'яної золотистої скоринки.
Картопляні пиріжки з кабачками готові, можна подавати до столу - зі сметаною буде ще смачніше.
Читайте також:
Ви будете здивовані: названі способи, завдяки яким картопля варитиметься вдвічі швидше
Однієї порції точно буде мало: рецепт найсмачніших вареників, які роблять із сирою картоплею