Рецепт голубців з яловичиною та яблуком - це дивовижний спосіб перетворити звичайну страву на щось особливе та святкове.
Замість традиційного фаршу та крупи тут використовуються шматочки обсмаженої яловичини та свіжі часточки яблука. Такі голубці можна подавати як гарячу основну страву або використовувати як вишукану закуску.
Отже, для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1,9 кг білокачанної капусти (1 качан)
- 195 г цибулі (1-2 шт.)
- 400 г яловичини (м'якоть)
- 360 г яблук (3-4 шт.)
- 45 мл рослинної олії (3 ст. ложки)
- 1 ч. ложка сушеного часнику
- 1 ч. ложка сушеного орегано
- 1 ч. ложка сушеного базилика
- 0,5 ч. ложки солі
- 1/4 ч. ложки меленого чорного перцю
Тепер приступимо до приготування:
- Відрізаємо качан у капустяного качана.
- Кип'ятимо воду в каструлі, кладемо капусту та варимо 15-20 хвилин. Викладаємо м'яке листя на тарілку.
- Нарізаємо м'ясо тонкими брусочками.
- Нарізаємо цибулю дрібними кубиками, а яблуко - часточками.
- Розігріваємо сковороду із 1,5 ст. ложки рослинної олії та обсмажуємо м'ясо 7-10 хвилин.
- Додаємо цибулю, обсмажуємо до готовності та золотистості (3-5 хвилин).
- Приправляємо орегано, базилік, сушений часник, сіль та перець.
- Додаємо до м'яса шматочки яблука і гасимо 3-4 хвилини до м'якості.
- Зрізаємо потовщення біля основи капустяного листя.
- Викладаємо начинку на цілий капустяний лист і згортаємо рулет-конверт.
- Обсмажуємо голубці на сковороді з маслом, що залишилося, по 3 хвилини з кожного боку.
- Викладаємо голубці у сковороду, вливаємо трохи води (100 мл), додаємо сіль та перець. Смажимо під кришкою 10-15 хвилин до готовності.
- Подаємо голубці гарячими або теплими як основна страва.
Приготуйте та насолоджуйтесь цією чудовою стравою!