Запіканка - це універсальна страва, яку можна приготувати з різних інгредієнтів. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт смачної та ситної запіканки з беконом та кукурудзою, яка не залишить байдужим нікого.

Докладніше про приготування запіканки з вівсяних пластівців з беконом, кукурудзою та сиром, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування запіканки з вівсяних пластівців з беконом, кукурудзою та сиром, нам знадобиться:

  • Бекон – 100 г
  • Кукурудза консервована – 1 банка (300 г)
  • Вівсяні пластівці - 1 склянка
  • Бульйон - 500 мл
  • Вершки - 200 мл
  • Сир твердий - 100 г
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування запіканки з вівсяних пластівців з беконом, кукурудзою та сиром:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для запікання олією.

  2. Наріжте бекон невеликими шматочками та обсмажте на сковороді до золотистої скориночки. Додайте кукурудзу та обсмажуйте ще 2-3 хвилини.

    Популярні новини зараз

    Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

    Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

    У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

    Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

    Показати ще
  3. У каструлі доведіть до кипіння бульйон. Висипте в бульйон вівсяні пластівці і варіть на повільному вогні 4-5 хвилин до загустіння. Додайте вершки та зніміть з вогню.

  4. У мисці змішайте вівсяну масу з беконом, кукурудзою, сиром, зеленою цибулею, яйцями та сіллю. Викладіть у форму для запікання і випікайте протягом 40-50 хвилин до золотистої скоринки.

  5. Готову запіканку залиште у формі на 10 хвилин, потім викладіть на блюдо і подавайте, прикрасивши зеленою цибулею.

Як зробити запіканку ще смачнішою?

  • Для більш насиченого смаку додайте в запіканку трохи улюблених спецій, наприклад меленого перцю, паприки або куркуми.
  • Якщо ви любите пікантнішу їжу, додайте в запіканку трохи гострого перцю.
  • Для більш ніжної текстури використовуйте замість вівсяних пластівців манну крупу.
  • Щоб запіканка вийшла ситнішою, додайте в неї терту картоплю або м'ясний фарш.

Читайте також:

Руки самі потягнуться за добавкою: рецепт ніжної сирної запіканки з куркою та сиром

Справжня українська насолода: рецепт горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом

Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт ситного пирога з червоною рибою та невеликим секретом