Гуцульщина – це мальовничий регіон на заході України, відомий своєю багатою культурою та традиціями. Однією з традиційних страв гуцулів є вареники з квасолею та грибами. Це ситна та ароматна страва, яка ідеально підходить для холодної пори року.
Детальніше про приготування справжніх гуцульських вареників читайте у нашому матеріалі.
Для приготування справжніх гуцульських вареників нам знадобиться:
- Квасоля - 200 г
- Сушені гриби – 100 г
- Цибуля - 1 шт.
- Сало - 50 г
- Борошно - 200 г
- Вода - 100 мл
- Яйце - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком
Спосіб приготування справжніх гуцульських вареників:
- Квасолю відварити до готовності для справжніх гуцульських вареників, злити відвар, посолити і поперчити. Подрібнити у блендері чи м'ясорубці.
- Сушені гриби промити, відварити протягом 10 хвилин, дрібно нарізати і обсмажити на олії з подрібненою цибулею для приготування справжніх гуцульських вареників.
- З'єднати гриби з квасолею, посолити та поперчити до смаку.
- З борошна, води та яйця замісити тісто, щоб не липло до рук. Розкотити його тонко. Вирізати склянкою кружечки. На середину кожного кружечка покласти начинку та защипати краї.
- Справжні гуцульські вареники відварити в злегка підсоленому окропі протягом 7-10 хвилин. Вийняти шумівкою на тарілку.
- Сало дрібно нарізати та обсмажити до шкварок. Зарум'янити цибулю для справжніх гуцульських вареників.
- Заправити справжні гуцульські вареники шкварками та цибулею.
Читайте також:
Руки самі потягнуться за добавкою: рецепт ніжної сирної запіканки з куркою та сиром
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Справжня українська насолода: рецепт горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом
Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт ситного пирога з червоною рибою та невеликим секретом