Інгредієнти для приготування чудових картопельно-гречаних котлет:

  • 80 грам гречки
  • 500 грам картоплі
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 200 грам грибів
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів
  • 30 мілілітрів рослинної олії
  • Половинка чайної ложки солі
  • Трохи чорного меленого перцю

Почнемо із підготовки інгредієнтів.

Відваріть картоплю "у мундирі" до готовності, потім очистіть та натріть на великій тертці. Гречку ретельно промийте та зваріть у співвідношенні 1:2 з водою, додавши трохи солі для смаку.

Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду, додайте 1 столову ложку олії та обсмажуйте цибулю до золотистої кірки. Перекладіть обсмажену цибулю в інший посуд.

Зварену картоплю очистіть і натріть на великій тертці. Якщо картопля розсипається при варінні, як у мене, це лише покращить текстуру котлет. У глибокій мисці з'єднайте картоплю, гречку, обсмажену цибулю, сіль та перець. Ретельно перемішуйте, доки не вийде маса, що нагадує пластилін.

Ліпіть з отриманої маси котлетки довільної форми, зволожуючи руки водою, щоб запобігти прилипання "фаршу". Паніруйте котлети в сухарях, рівномірно покриваючи кожну.

На розігрітій сковороді з 2 столовими ложками олії обсмажуйте котлети з обох боків до золотистої кірки, при слабкому вогні. Готові котлети викладайте на паперові серветки, щоб позбавитися зайвої олії.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Показати ще

Для приготування грибної підливи миємо та дрібно ріжемо гриби.

Обсмажуємо гриби на сковороді 10-15 хвилин, додаємо сіль і заливаємо 50 мл кип'яченої води. Смажимо гриби ще кілька хвилин.

Подавайте картопельно-гречані котлети, прикрашені свіжою зеленню та підливою з грибів. Ця страва не тільки смачна, а й корисна.

Смачного!

Читайте також:

Особливо не розгуляєшся: кому з українців доведеться платити ще більше за комунальні послуги