Інгредієнти для приготування чудових картопельно-гречаних котлет:
- 80 грам гречки
- 500 грам картоплі
- 1 цибуля ріпчаста
- 200 грам грибів
- 3 столові ложки панірувальних сухарів
- 30 мілілітрів рослинної олії
- Половинка чайної ложки солі
- Трохи чорного меленого перцю
Почнемо із підготовки інгредієнтів.
Відваріть картоплю "у мундирі" до готовності, потім очистіть та натріть на великій тертці. Гречку ретельно промийте та зваріть у співвідношенні 1:2 з водою, додавши трохи солі для смаку.
Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду, додайте 1 столову ложку олії та обсмажуйте цибулю до золотистої кірки. Перекладіть обсмажену цибулю в інший посуд.
Зварену картоплю очистіть і натріть на великій тертці. Якщо картопля розсипається при варінні, як у мене, це лише покращить текстуру котлет. У глибокій мисці з'єднайте картоплю, гречку, обсмажену цибулю, сіль та перець. Ретельно перемішуйте, доки не вийде маса, що нагадує пластилін.
Ліпіть з отриманої маси котлетки довільної форми, зволожуючи руки водою, щоб запобігти прилипання "фаршу". Паніруйте котлети в сухарях, рівномірно покриваючи кожну.
На розігрітій сковороді з 2 столовими ложками олії обсмажуйте котлети з обох боків до золотистої кірки, при слабкому вогні. Готові котлети викладайте на паперові серветки, щоб позбавитися зайвої олії.
Король Чарльз підколов Меланію Трамп через капелюх-НЛО: реакція першої леді США розсмішила всіх
Половину пенсії – в мінус: як українських пенсіонерів залишають без грошей і за що вже штрафують
Українців шокують шалені штрафи за дім у селі: як не втратити сотні тисяч гривень на своєму будинку
Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну
Для приготування грибної підливи миємо та дрібно ріжемо гриби.
Обсмажуємо гриби на сковороді 10-15 хвилин, додаємо сіль і заливаємо 50 мл кип'яченої води. Смажимо гриби ще кілька хвилин.
Подавайте картопельно-гречані котлети, прикрашені свіжою зеленню та підливою з грибів. Ця страва не тільки смачна, а й корисна.
Смачного!
Читайте також: