Пропоную вам чудовий рецепт – розкішної запіканки з куркою та рисом, приготовленої в духовці.

Ця страва поєднує ніжність курячого м'яса, ароматний рис і різноманітні овочі, створюючи ідеальне поєднання смаків. Що особливо чудово, готувати його дуже легко, а результат вразить вашу родину.

Отже, давайте розглянемо кроки приготування цієї чудової рисової запіканки:

Інгредієнти:

  • Курка – 400 г
  • Рис – 100 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Вершки – 3 ст.л.
  • Твердий сир – 100 г
  • Сіль, чорний мелений перець – до смаку
  • Петрушка – 1-2 гілочки

Приготування:

  1. Почнемо із приготування овочевої основи. Наріжте кубиками помідори після того, як зняли з них шкірку.

  2. На розігрітій сковороді обсмажте моркву та цибулю на олії. Після прозорості цибулі додайте помідори та нарізаний солодкий перець. Обсмажуйте всі разом, періодично помішуючи.

  3. Відваріть рис у підсоленій воді. Після відкиньте його на друшляк.

  4. Відваріть курку до готовності, потім відокремте м'ясо від кісток і наріжте шматочками.

    Популярні новини зараз

    Кацурін був в залі? Надя Дорофєєва вперше за довгий час зробила це з "колишнім", який вийшов до неї просто на сцену

    Олексій "Позитив" Завгородній зізнався про імена для дітей з Сахневич: "Я за двійнят..."

    Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити

    "Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

    Показати ще
  5. У форму для запікання викладіть половину рису з овочами. Поверх додайте нарізане куряче м'ясо, потім рис з овочами.

  6. В окремій мисці збийте яйця з вершками, додайте сіль та мелений перець. Залийте суміш у форму.

  7. Посипте тертим твердим сиром поверх усього. Це надасть страві апетитного золотистого верху.

  8. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

  9. Коли запіканка набуде чудового золотистого кольору, дістаньте її з духовки.

  10. Подавайте гарячою, посипаною дрібно нарізаною петрушкою, в компанії зі свіжими овочами або улюблені овочеві салати.

Така страва підходить як для обіду, так і для вечері, і вона неодмінно стане вишуканим частуванням для вашої родини.

Смачного!

Читайте також: